Groepslessen

Maatwerk is bij ons de norm. Iedereen heeft zijn eigen doelstelling, met zijn eigen sportprogramma. Vaak wordt dan alleen gedacht aan fitness, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Wij vinden het belangrijk dat er voor ieder wat wils is. Want sporten moet leuk zijn om het te kunnen volhouden! Daarom bieden wij verschillende groepslessen aan, die ook onderdeel kunnen uitmaken van uw programma. Weet u nog niet zeker of een groepsles iets voor u is? Kom dan gerust een keer een les uitproberen, gratis en vrijblijvend.


Fit & Shape

Fit & Shape is een zeer complete en gevarieerde groepsles, waarbij we bewegen op vrolijke muziek van toen en nu. De les heeft een laag instapniveau, zodat iedereen die fit wil worden of blijven kan meedoen. Met Fit & Shape werken we niet alleen aan balans en coördinatie, maar ook aan uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. Het gebruik van diverse materialen, zoals gewichtjes en elastieken, geven een extra dimensie aan de training. Bij Fit & Shape komen gezondheid, sportiviteit en vooral ook plezier samen!


Core stability

Met core stability trainen we kracht, balans, flexibiliteit en kernstabiliteit. Dit doen we met name door het gebruik van ons eigen lichaamsgewicht en met behulp van touwen (TRX). We trainen alle grote spiergroepen: de buik, borst, rug en benen. Hiermee is core stability ook erg goed voor mensen die rugklachten willen verhelpen of voorkomen. De training kan pittig zijn, maar is desondanks door iedereen te volgen op zijn eigen niveau.


Spinning

Spinning is een indoor fietstraining op muziek, die als doel heeft de conditie te verbeteren en de been- en bilspieren te versterken. De aanpasbare weerstand op de fiets en diverse technieken maken de training afwisselend en uitdagend voor iedereen. Daarbij trainen we met een hartslagband, zodat iedereen op zijn eigen niveau meefietst. Ook is het op deze manier mogelijk een eigen, specifiekere training te doen tijdens de les. Spinning zou je kunnen omschrijven als een teamsport met een individuele beleving.


Hardlopen/fietsen

Van het najaar tot het voorjaar gaan wij er wekelijks met een groepje recreatieve lopers opuit voor een rondje door Veenendaal. Hardlopen is de ideale manier om je conditie te verbeteren en is ook nog eens erg gezellig. De looptrainingen gaan altijd door, ook bij slecht weer. Wanneer het licht genoeg is, lopen we in het bos.

Van het voorjaar tot het najaar verwisselen we onze loopschoenen door fietsschoenen. We springen op onze (race)fiets en maken een mooie, stevige rit in en rondom Veenendaal. Soms doen we met de mountainbike een rondje in het bos.


Wandelen

Iedere week maken wij met een groepje ouderen een wandeling. Wist u dat wandelen de gezondste soort beweging is voor een mens? Het leuke van wandelen is daarnaast dat er veel ruimte is voor gezelligheid en daar maken we goed gebruik van. Ook doen we tussendoor af en toe wat oefeningen die bijdragen aan de gezondheid.© 2023 Leefstijl Expertise Centrum