Fitness

Het Leefstijl Expertise Centrum is een preventiecentrum. Dat betekent dat we gespecialiseerd zijn in het leveren van maatwerk en het begeleiden van mensen met een beperking. Zo krijgt iedereen de kans op een verantwoorde en effectieve manier te werken aan zijn gezondheid.


Maatwerk: bewegen werkt voor iedereen verschillend

Niemand is hetzelfde. We hebben allemaal een ander lichaam, een andere gezondheid en een andere dagroutine. Maar ook andere wensen, doelen en behoeften. Wat voor de een werkt, kan voor een ander een stuk minder prettig of effectief zijn. Dat vraagt om maatwerk. Bij aanvang krijgt u daarom een intake met inspanningsonderzoek, waarbij we zien hoe uw lichaam werkt en bespreken wat uw doelstellingen en wensen zijn. Op basis van die informatie kunnen wij een individueel trainingsprogramma maken. Zo beweegt u verantwoord en effectief. Uw programma staat op een speciale fitnesssleutel die u gebruikt bij de apparaten. De meeste apparaten worden op die manier automatisch afgestemd op uw programma.


Personal training anders vormgegeven

Van personal training heeft men vaak een beeld dat afwijkt van de manier waarop wij in het Leefstijl Expertise Centrum aankijken tegen persoonlijke begeleiding. Persoonlijke begeleiding betekent maatwerk, luisteren en onderzoeken. En dat is dus precies wat we doen. Ook wanneer we u op weg hebben geholpen met uw trainingsprogramma blijven we u volgen. Zo is er altijd iemand in de zaal die in de gaten houdt of u uw oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wanneer u toe bent aan een volgende stap richting uw doel, passen we uw programma aan. En met een nieuw inspanningsonderzoek meten we uw (tussentijdse) resultaten, zodat we u nog beter verder kunnen helpen.


Speciale aandacht voor ouderen en (chronisch) beperkten

Als u ouder bent dan 60, is er extra aandacht nodig voor een goede beweging. De belasting van uw spieren en gewrichten moet worden afgestemd op uw conditie en eventuele klachten of belemmeringen. In het Leefstijl Expertise Centrum hebben we hier extra aandacht voor.

Naast het begeleiden van ouderen zijn onze bewegingsagogen gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een beperking. Dat kan een tijdelijke beperking heeft, zoals een burn-out of blessure, maar ook bijvoorbeeld reuma, diabetes of NAH. Met de juiste begeleiding is het ook voor u prima mogelijk te bewegen. Ook als rolstoelgebruiker kunt u bij ons terecht.© 2023 Leefstijl Expertise Centrum