Geert

Inspanningsfysiologie

Geert neemt het grootste deel van de onderzoeken voor zijn rekening. Daarbij moet gedacht worden aan inspanningsonderzoek, PPMO’s en krachtonderzoek.

“Het lijkt altijd onmogelijk, tot het is verwezenlijkt.”

Nelson Mandela
Praktische inspanningsfysiologie

Feiten

Opleiding

Geert is begonnen op het CIOS in Arnhem en heeft na het CIOS de deeltijdopleiding PMT in Raalte gedaan. Na een lange periode van ziekte en revalidatie heeft Geert veel verschillende cursussen gevolgd waarmee hij zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren en interpreteren van inspanningstolerantieonderzoek.

Favoriete lessen

De lessen die Geert het liefst geeft zijn lessen core stability / TRX en spinning. Buiten geeft Geert het liefst de hardlooplessen en Mountainbiken in de bossen rondom Veenendaal en in Ede (Landgoed Zonneoord) in de bossen tussen Ede, Lunteren en Barneveld.

Aanvullende informatie

Geert is van 2016 tot 2022 bestuurslid bij branchevereniging NL Actief. Geert heeft zich daar bezig gehouden met de ontwikkelingen in de combinatie of samenwerking van zorg en fitness. Door te kijken naar de overeenkomende belangen op het gebied van gezondheid, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en kostenbesparingen, liggen er grote kansen voor de fitnessbranche.

Favorite Sport Disciplines

Geert houdt van lange afstanden. Geert komt uit het schaatsen en ambieerde met name de langere afstanden als marathonschaatsen. Als duursporter loopt hij graag in de bergen (trailrunning), heeft hij veel aan ultralopen gedaan waaronder het NK ultralopen in Winschoten (100km), en heeft hij in onder andere 1999 meegedaan aan de ‘Eco-Challenge’ in Argentinië. Momenteel doet Geert vooral veel aan langlaufen en rolskiën (uiteraard de langere evenementen).

Diploma’s

  • Opleiding CIOS Arnhem, Ortho Bewegings Agogisch Werk (Bewegingstherapeut, diploma).

  • Opleiding Psychomotorische Therapie in Raalte (post-MBO-studie, afgebroken tijdens examen i.v.m. auto-immuniteitsziekte en revalidatie).

  • Opleiding Personal Trainer, Beweegdeskundige overgewicht en NAH (diploma, NL Actief).

  • Opleiding ‘Interpretatie inspanningsonderzoeken’ aan ‘The Physiology Academy’ bij Dr. Tim Takken (Klinisch inspanningsfysioloog) en Dr. Erik Hulzebos (Klinisch inspanningsfysioloog) (certificaat).

  • Opleiding ‘Interpretatie (klinische) inspanningsonderzoeken’ aan de ‘Tulipmed Academy’ bij Dr. Mart van der Plas (certificaat).© 2023 Leefstijl Expertise Centrum