Leefstijlbegeleiding

Coaching op voeding, bewegen en ontspanning

Leefstijl, algemeen


Leefstijl is een algemeen begrip. Leefstijl heeft voor iedereen een andere betekenis. Daarom is het belangrijk dat ik als leefstijlcoach mijn begeleiding afstem op uw individuele interpretatie van uw ‘Leefstijl’. Leefstijlcoaching is voor mij dan ook per definitie maatwerk.

Maatwerk betekent een plan van aanpak die past bij wie u bent en wat u wilt. U bepaalt de doelstelling en u heeft de regie in handen.


Leefstijl Algemeen

Wat is leefstijlcoaching?


Leefstijl heeft te maken met bewegen, voeding, stress, slaap, je fit voelen, uiteraard een gezond gewicht en het hebben van voldoende energie.

U mag van mij verwachten dat uw doelstelling het uitgangspunt is van de begeleiding. Op basis van uw doelstelling(en) maken we samen een plan van aanpak. Daarvoor is soms onderzoek nodig. Daar waar dat nodig is doen we dat. Waar dat niet nodig is doen we dat uiteraard niet.

Het uitgangspunt bent u!


Wat is Leefstijl

Hoe werkt het?


U dient een verwijzing te hebben van de huisarts. Bij aanvang gaan we met u in gesprek en inventariseren we wat gedaan moet worden om uw persoonlijke doelstelling te bereiken. Het maken van een plan van aanpak is iets wat we samen moeten doen. Het moet u passen als een jas. U trekt de jas aan en als die past gaan we samen aan het werk.

Uiteindelijk krijgt u een advies dat inhoud geeft aan uw behoefte en een programma dat maakt dat u uw doelstellingen kunt behalen. Een van de mogelijkheden is deelname aan de gecombineerde leefstijlinterventie, die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.


Hoe werkt het

Veel gestelde vragen


 • Heb ik een verwijsbrief nodig voor leefstijlcoaching?

  Dat hangt ervan af of u het in de groep of particulier (individueel) wilt gaan oppakken en uiteraard of u het kunt betalen. Leefstijlcoaching wordt vanuit de basisverzekering vergoed door uw ziektekostenverzekering. Het gaat ook niet ten koste van uw eigen risico! Het wordt echter wel in groepsverband gegeven.

  Als u het niet ziet zitten om in groepsverband te worden begeleid, kan het natuurlijk ook individueel. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn, maar daarvoor is het wel belangrijk even een afspraak met een van de leefstijlcoaches te maken.

 • Welke behandelmogelijkheden zijn er op het gebied van leefstijlcoaching?

  Op het gebied van leefstijl biedt het Leefstijl Expertise Centrum de mogelijkheid van GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Wij hebben gekozen voor ‘COOL’ (Coaching op Leefstijl). Deze interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico.

 • Op welke dagen en tijden wordtleefstijlcoaching gegeven?

  Leefstijlcoaching wordt binnen het Leefstijl Expertise Centrum op verschillende dagen en tijden aangeboden. Daarmee zorgen we ervoor dat er voor iedereen die ervoor in aanmerking komt mogelijkheden bestaan deel te nemen.

  Particulier bepaalt de cliënt op welke dag en tijd de coaching gegeven wordt.© 2023 Leefstijl Expertise Centrum