Inspanningsfysiologie

Meten is weten

Gevalideerd

Het doen van onderzoek naar uithoudingsvermogen en kracht is de basis voor een maatwerk trainingsprogramma. Daarvoor wordt louter wetenschappelijk gevalideerde apparatuur gebruikt. Naast fysieke testen voor uithoudingsvermogen en kracht doen we testen naar hartritmevariatie (overtraining en spanningsklachten) en biometrie. Alle gegevens worden gebruikt voor het maken of samenstellen van een maatwerk trainings- of oefenprogramma.


Gevalideerd

M3sport iGrow app

De speciaal voor het Leefstijl Expertise Centrum ontwikkelde app maakt dat we op een digitale wijze (zonder onnodig gebruik van papier en inkt) de onderzoeksresultaten kunnen meegegeven aan onze klanten. Met de app kunnen we mensen ook begeleiden, opdrachten geven en met hen communiceren.


Onze App

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. De afgelopen jaren merken we dat er steeds meer ruimte komt voor preventieve zorg. Binnen het Leefstijl Expertise Centrum staat preventie hoog aangeschreven. Meten is een absolute voorwaarde om preventie goed inhoud te kunnen geven. Preventieve programma’s beginnen dan ook met uitgebreid onderzoek, waarvan de resultaten worden besproken en waarna in goed overleg met de cliënt een maatwerkprogramma wordt gemaakt.

Maak een afspraak om te horen wat we voor u kunnen betekenen!


Preventie

Zullen we een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak om te gaan bewegen of sporten, met een van de leefstijlcoaches, de fysiotherapeut of voor onderzoek neemt u contact met ons op via de mail of via onderstaand telefoonnummer.

U mag natuurlijk altijd even binnen komen wandelen voor het maken van een afspraak of om kennis te maken. De koffie staat klaar!


Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt een onderzoek?

  Dat hangt van het soort onderzoek af. Onderzoek naar bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen duurt anderhalf uur, terwijl onderzoek naar de ruststofwisseling ongeveer een halfuur duurt.

  Wanneer u een afspraak maakt laten we altijd even weten hoelang het onderzoek duurt en wat u moet meenemen.

 • Wordt het begeleid sporten ook vergoed door de ziektekostenverzekeraar?

  Nee, sporten wordt door de ziektekostenverzekeraar niet vergoed. Het kan zijn dat een therapeut u gedurende een bepaalde tijd bij het uitvoeren van oefeningen begeleidt en dat wordt uiteraard wel vergoed. Wanneer u uiteindelijk zelfstandig gaat bewegen of sporten, moet u de kosten daarvan echter zelf betalen.

 • Zijn de kosten voor het sporten hoog?

  Verhoudingsgewijs niet. Bovendien bepaalt u zelf hoe vaak u wilt sporten en afhankelijk daarvan betaalt u wat meer of minder. Zie ook ‘Prijzen’ in het menu bovenaan de site.© 2023 Leefstijl Expertise Centrum