Ruud Sokolowski

Wandelcoach en looptrainer

Begonnen als voetballer ben ik op mijn 26ste in aanraking gekomen met atletiek. Aanvankelijk als verspringer, 100 / 200 en 400 meter-loper. In de jaren ’90 heb ik mijzelf meer toegelegd op de langere afstanden. In 1992 heb ik mijn eerste marathon in Apeldoorn gelopen in 3:22 uur. Uiteindelijk was mijn snelste marathon 2:59:20 in Rotterdam.

“Mens sana in capore sano.”

Satire X
Founder & Personal Trainer

Feiten

Opleiding

Ruud komt uit het bedrijfsleven en is jarenlang regioaccountmanager geweest in Nederland voor een groot Japans concern. Na die periode is hij voor zichzelf begonnen.

Vanaf 2000 heeft hij diverse opleidingen gevolgd bij de Atletiek Unie en andere aan sport gerelateerde instanties, wat geresulteerd heeft in de oprichting van zijn loopinstituut.

Favoriete sport

Ruud heeft zijn jonge jaren veel gevoetbald, maar vanwege een vrij ernstige blessure moest hij hiermee stoppen. Hij is daarna doorgegaan met hardlopen en van 1977 tot 2015 is hij lid geweest van atletiekverenigingen in Dordrecht en Veenendaal. De korte afstanden (100 tot 400 meter) en verspringen waren op dat moment zijn favoriete nummers. Later kwamen de langere afstanden in beeld.
Andere sporten waar Ruud zich actief mee bezig houdt, zijn: skiën, schaatsen, mountainbiken, racefietsen, sportief wandelen, nordic walking en spinning.

Favoriete lessen

De lessen die Ruud graag geeft zijn gericht op hardlopen en wandelen. Met name de oefenstof voor de loop- en wandeltechnieken. Zowel op de atletiekbaan als in het bos. Inclusief het maken van trainingsschema’s.

Qualifications

  • Looptrainer 3 (AU)

  • Looptrainer 4 (AU)

  • Rehaboom (allround conditie- en hersteltrainer, Toine vd Goolberg)

  • Fitstapcoach (KWBN)

  • Runningtherapeut (Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven)

Aanvullende informatie

Ruud heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen. Navolgend een overzichtje:

De scholierenveldlopen 1994-2003

Voorbereidingslopen marathon Rotterdam 2001-2004

Heuvelruglopen 2000-2010

Vanaf 2000 begon Ruud zich te bekwamen in het geven van looptrainingen bij de atletiekvereniging in Veenendaal. Ook bekleedde hij daar verschillende functies, zoals coördinator looptrainers, speaker en allround jurylid.

Tegenwoordig doet hij vrijwilligerswerk bij Wijs met je Wijk Veenendaal Noord Oost. Hij is bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie. Daarnaast begeleidt hij wekelijks een grote groep wandelaars uit de wijk. Ook Stichting Veens weet hem inmiddels te vinden voor beweegactiviteiten.

Meer dan gemiddeld bewegen, tezamen met een gezonde leefstijl, staan bij hem hoog in het vaandel.© 2023 Leefstijl Expertise Centrum