Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 37

Beste sporter,

 

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag kunnen we stellen dat alles weer is zoals voor de crisis. Behalve het aantal leden uiteraard, maar de afgelopen tijd krijgen we wel weer meer aanvragen binnen; met name voor leefstijlbegeleiding.

 

De komende tijd besteden wij meer zorg aan het gerichter voeren van de naam Leefstijl Expertise Centrum. Centrum voor Bewegen blijft bestaan, maar door alles wat wij doen zoveel mogelijk te laten vallen onder Leefstijl Expertise Centrum, hopen we de verwarring bij met name nieuwe klanten weg te nemen.

Weg met de belijning

Nu de anderhalvemetermaatregel wordt ingetrokken, hebben we de gele belijning in de fitness- en sportzaal verwijderd. Dat had toch ergens wel een therapeutisch effect. Heerlijk!

 

De tafel bij de ingang staat er nog, zodat u nog steeds uw handen kunt ontsmetten als u dat wilt. Ook de aanwijzingen die u her en der op muren en bordjes ziet, laten we nog even voor wat ze zijn. Even afwachten wat er vanaf oktober gebeurt.

Recept van de maand: driekleuren-groenteschotel
Helmy vertelt

Deze week het woord aan Helmy, vrijwilliger bij het Leefstijl Expertise Centrum.

In 2017 besloot ik dat ik iets wilde toevoegen aan mijn leven door iets te gaan betekenen voor een ander. Ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk, en mijn oog viel al snel op een vacature bij Centrum voor Bewegen: de plek waar mijn moeder al een paar jaar sportte! Het centrum zocht een vrijwilliger met sportachtergrond, voor het begeleiden van mensen met een beperking tijdens het sporten. Ik wist niet wat ik las… ik had helemaal niet op zo’n leuke vacature gerekend! Een sportachtergrond had ik wel: ik heb vroeger geturnd bij Sparta, en na destijds een assistentencursus gevolgd te hebben bij KNGU, heb ik lesgegeven bij Sparta, wedstrijden gedraaid en trainingen verzorgd in Papendal. Een mooie tijd was dat.

De vacature was mij op het lijf geschreven en ik reageerde dan ook direct. Na een gesprek met Helga mocht ik op zaterdag 6 mei 2017 starten, de dag dat het centrum zijn tienjarig bestaan vierde! Mijn eerste uur begeleidde ik Albertus en daarna Arnold. Tegenwoordig begeleid ik op maandagochtend Marja (zie foto hieronder) en op zaterdagochtend Arnold. Wat is dit leuk! Ik doe het nog altijd met evenveel passie als in het begin. Deze mensen maken me blij. Hun doorzettingsvermogen en optimisme is oneindig; iets waar ik zelf veel van leer.

Ik voel me enorm op mijn plek bij het LECV. Het is een gezellige en veilige plek. Je mag er zijn zoals je bent, met al je beperkingen en talenten, en ik dus ook. Ik voel me gewaardeerd als vrijwilliger en collega en word bij alle ontwikkelingen betrokken. Sinds kort hangt mijn foto ook aan de muur in het centrum, gezellig tussen mijn collega’s. Mocht u nieuwsgierig zijn: ik ben de tweede van links!

En als u ook geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, schroom dan niet en vraag gerust naar de mogelijkheden.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021