Groepslessen

Sporten moet leuk zijn om het lang vol te kunnen houden

Fitness wordt vaak gezien als het gebruik van fitnessapparatuur om te sporten en meer niet. Binnen het Leefstijl Expertise Centrum doen we dat echt anders. Maatwerk is bij ons de norm. Daarom inventariseren we bij aanvang met behulp van onderzoek waar u staat en maken we een programma op basis van de resultaten van het onderzoek, uw doelstellingen en uw voorkeuren. Dat kan ook het deelnemen aan groepslessen zijn.

TRX

Functionele krachttraining

Gebruik de zwaartekracht, en dus je eigen lichaamsgewicht, als krachttrainingen. Door het lichaam de stabiliteit laten eerstellen tijdens de uitvoering van een oefening is één van de meest functionele vormen van krachttraining die er bestaan. Omdat de oefeningen eindeloos te combineren zijn, blijft de training iedere keer weer leuk en interessant om te doen.

Laat al je spieren samenwerken op een manier die gebruikt wordt door professionele atleten en militairen.


Core stability

Functioneel, coördinatie en stabiliteit

Core stability is een containerbegrip voor krachttraining die erop gericht is klachten aan het houdingsapparaat (bijvoorbeeld de rug) te voorkomen. Bij aanvang testen wij goed waar de accenten van de training moeten komen te liggen. Zo ontstaat een heel functionele, veilige en effectieve training waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen.


Suspension Training

Spinning

Fietsen op muziek en hartslag

Spinning is een fietstraining waarbij je op een soort hometrainer of spinningbike zit. Deze lijkt op een racefiets, is goed verstelbaar en heeft een vliegwiel van 22 kilo dat meehelpt met trappen.

Je bepaalt zelf de weerstand van het vliegwiel, waardoor je de zwaarte en het tempo van de training kunt bepalen. Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van hartslagmeting. Deze is zichtbaar, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan sporten.

Een les duurt 45 of 60 minuten. Omdat je zelf de zwaarte bepaalt, is de training toegankelijk voor iedereen, ongeacht de conditie. Er wordt altijd begonnen met een warming-up en afgesloten met een cooling-down, om blessures te voorkomen.


Spinning

Fit & shape

Bewegen op m muziek

Fit zijn en jezelf fit voelen is een optelsom van meerdere factoren. Bewegen is een belangrijk onderdeel, maar ook voeding, sociale contacten en overige vrijetijdsbestedingen dragen bij.

Fit en Shape is een compleet programma, waarin we in groepsverband alles wat belangrijk is aan bod laten komen. Informeer naar de mogelijkheden.


Fit & Shape

Afspraak maken

Wij verwelkomen u graag bij ons in het leefstijlexpertisecentrum. Natuurlijk mag u altijd gewoon binnenlopen, maar als u geïnteresseerd bent in een specifiek onderdeel, maak dan een afspraak. Dit kan door op onderstaande button te klikken. 


  Veelgestelde vragen

  • Training

   Hoe lang duren de trainingen gemiddeld?

   De duur van een training is erg afhankelijk van uw getraindheid en uw doelstelling. Wanneer u na een periode van therapie weer gaat starten met bewegen of trainen, zal een training wat minder lang duren. Gemiddeld genomen duurt een training ongeveer een uur. Datzelfde geldt voor de groepslessen.

   Let op:

   Nu de deuren van het fitnesscentrum gefaseerd weer open mogen, zijn wij verplicht u te vragen te reserveren. Dat heeft te maken met de regels die zijn opgesteld vanuit het RIVM. U dient dus de komende tijd (vanaf 1 juli) een afspraak te maken.

  • Benodigdheden

   Wat heb ik nodig bij het sporten?

   Voor het sporten is het gewenst, maar niet noodzakelijk, om het volgende mee te nemen: vrijetijdskleding (bij intensief sporten sportkleding), een handdoek, bidon of dopper met water en schoenen.

  • Begeleiding

   Word ik bij het sporten begeleid?

   Zeker, u wordt bij het sporten begeleid door bewegingsagogen of -therapeuten en door instructeurs. Daarnaast maken we gebruik van een systeem dat met behulp van een beeldscherm en schermpjes op de apparatuur helpt bij het uitvoeren van oefeningen. Wanneer u de oefeningen zelfstandig kunt uitvoeren neemt de begeleiding wat af, maar ook dan zijn er altijd gekwalificeerde mensen aanwezig die u kunnen helpen en aan wie u vragen kunt stellen.

   Let op:

   Nu de deuren van het fitnesscentrum gefaseerd weer open mogen, zijn wij verplicht u te vragen te reserveren. Dat heeft te maken met de regels die zijn opgesteld vanuit het RIVM. U dient dus de komende tijd (vanaf 1 juli) een afspraak te maken.
  © 2020 Leefstijl Expertise Centrum Veenendaal.  ALL RIGHTS RESERVED