Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 6

Beste sporter,

 

Vanwege de verschillende coronamaatregelen hebben de nieuwsbrieven de afgelopen maanden een wat bedrukte lading gehad. Maar op dit moment geven de vooruitzichten op versoepelingen reden tot optimisme! Er is ondertussen al iets van een kantelpunt te zien in het aantal nieuwe leden dat we mogen verwelkomen en daar zijn we erg blij mee.

 

We blijven ons actief inzetten voor onze leden - zowel de bestaande als de toekomstige. De komende tijd staat dan ook in het teken van vernieuwingen en reclame. Mocht u hier ideeën over hebben, dan zijn deze zeer welkom!

Herinnering: enquête over het LECV

Vorige week in de nieuwsbrief vond u een link naar een tevredenheidsenquête over het Leefstijl Expertise Centrum. Als u deze al heeft ingevuld: hartelijk dank daarvoor!

Heeft u nog niet de tijd gevonden de vragen te beantwoorden? U zou ons er een groot plezier mee doen als u dat alsnog wilt doen. U vindt de enquête via deze link.

Wist u dat...

...voedselverpakkingen niet altijd te vertrouwen zijn?

Mensen leggen een product eerder in hun winkelmandje als het gezond is – of gezond lijkt. Producenten doen daarom hun uiterste best om hun producten zo gezond mogelijk te laten ogen. Bijvoorbeeld met een groot plaatje van fruit en granen, terwijl er eigenlijk maar 2 procent fruit in zit.

Kreten als ‘natuurlijk gezoet!’ die geen enkele inhoudelijke waarde hebben: vruchtensuiker is ook natuurlijk, maar nog steeds suiker. Of, een klassieker: ‘minder vet!’, terwijl er wel extra suiker is toegevoegd. Kijk dus altijd goed naar de ingrediënten!

Panneke van Anneke: sla-wraps met zoete aardappel

Het recept van deze lekkere kruidige sla vindt u hier.

Inspirerend

Michiel komt de keuken binnen, waar zijn vader op het punt staat een worst te bakken. Voordat hij de worst in de pan doet, snijdt hij de twee eindjes eraf.

"Waarom doe je dat, pa?"
"Goh," antwoordt zijn vader, "dat weet ik eigenlijk niet. Je oma deed dat altijd zo; ik heb dit van haar geleerd."

Nieuwsgierig appt Michiel naar zijn grootmoeder. "Oma, waarom snijd je de eindjes van de worsten af voordat je ze bakt?" Daarop krijgt hij al snel antwoord: "Da's een goede vraag. Mijn moeder heeft me dat zo geleerd. Maar waarom, dat weet ik eigenlijk niet."

Het mysterie wordt groter. Michiel pakt de fiets en zoekt zijn overgrootmoeder op. “Waarom knip je de eindjes van een worst voordat je hem bakt?"

Overgrootmoeder kijkt hem met grote ogen aan. "Maar jongen toch, gebruiken jullie nu nog altijd dat kleine pannetje?"

---

Moraal van het verhaal? Als je leert om iets op een bepaalde manier te doen, vraag je dan ook af waarom het op die manier gebeurt. Misschien zijn de omstandigheden of inzichten veranderd en is het tijd om de zaken op een andere manier aan te pakken!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021