Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 2

Beste sporter,

 

In onze laatste nieuwsbrief hadden we het over een motie die ertoe zou moeten leiden dat sport essentieel wordt. De betreffende petitie is 300.000 keer ondertekend en werd gevolgd door verschillende acties. En eindelijk lijken we te zijn gehoord!

 

De sport is dan nog geen essentiële sector, maar men ziet al iets meer het belang van bewegen: we mogen weer open! En dat betekent dat we weer teruggaan naar de situatie zoals voor deze lockdown. Een overzicht van de regels vindt u iets verderop.

 

Er zijn nog enkele andere dingen die zijn veranderd binnen het LECV. Zo hangt er sinds kort bij de voordeur een scherm, waarop een mooie presentatie wordt afgespeeld - gemaakt door onze stagiair Wilbert. Mocht u zelf nog ideeën hebben hierover, dan horen we die graag!

 

Verder zijn we bezig met het verbeteren van de website. Stagiair Diego heeft aan een aantal van u gevraagd wat u van de website vindt, zodat we uw mening kunnen meenemen in de aanpassingen.

 

Ten slotte is er ook iets gewijzigd aan de kant van onze redactie. Eerder schreef Geert de inhoud van de nieuwsbrief, waarna Anneke de teksten aanvulde en redigeerde. Voortaan schrijft Maikel de nieuwsbrief, met aanvulling door Geert, en blijft Anneke de brief redigeren. Bij dezen dus de eerste nieuwsbrief door Maikel!

Maatregelen per 15 januari
  • Reserveren is niet nodig. Het coronatoegangsbewijs wel.
  • De kleedkamers en douches zijn geopend.
  • Het mondkapje moet worden gedragen bij de in- en uitgang.
  • U kunt uw handen desinfecteren bij binnenkomst. We willen u vragen de apparaten in de fitnessruimte na gebruik te reinigen.
  • De reguliere openingstijden gelden weer. Dat betekent ook dat we 's avonds weer tot 22 uur en op zaterdag tot 13 uur geopend zijn.
  • Op maandag 17 januari gaan de reguliere groepslessen weer van start. U vindt hier het rooster. Naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen weken denken we nog na over eventuele nieuwe groepslestijden!
  • Heeft u materiaal van ons geleend? We willen u vragen dit materiaal weer mee terug te nemen.
Wilt u onze enquête invullen?

Voor het bewaken van onze kwaliteit willen we binnenkort gebruikmaken van een enquête. Met de hulp van stagiairs zal Maikel deze maken en versturen. Wij willen u vriendelijk vragen deze enquête in te vullen - dat kost u niet meer dan een paar minuten. Hiermee krijgen wij een goed beeld van uw mening over ons, waar u tevreden over bent en waar er ruimte is voor verbetering. U vindt de enquête vanzelf in uw mailbox. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Wist u dat...

...wanneer je je dromen niet meer kunt herinneren, dit met een vitaminetekort te maken kan hebben?

Dromen ontstaan tijdens het verwerken van zaken die zich in je onderbewustzijn afspelen. Misschien weet u zich uw dromen bijna altijd te herinneren. Maar u kent ook vast wel momenten waarop u wakker wordt en weet dat u een leuke of spannende droom heeft gehad, maar niet meer precies weet waar die over ging. Als u dit vaak heeft, kan het zomaar zijn dat u een tekort aan vitamine B6 heeft!

Dit kan komen doordat u te weinig van vitamine B6 binnenkrijgt via voeding. Of uw lichaam heeft moeite met het opnemen van de vitamine, bijvoorbeeld doordat er sprake is van te veel suiker of te veel stress. U kunt uw lichaam een handje helpen door wat meer producten te eten die veel vitamine B6 bevatten. Bijvoorbeeld noten en zaden, eieren, vis en rundvlees. Maar ook bepaalde groenten en fruit, zoals bananen, spruitjes en asperges.

Mogelijkheden genoeg dus om ervoor te zorgen dat u uw dromen voortaan in geuren en kleuren kunt navertellen!

Het Panneke van Anneke

Deze maand bloemkoolstamppot met vis!

De kracht van snoeien

In het voorjaar van 2021 deed iemand een uitspraak waar ik onlangs weer eens aan moest denken. Deze persoon, een Italiaanse man van 87, hielp mij met het snoeien van een olijfboom. De man had op een boerderij in Sicilië gewoond, waar hij een veld vol olijfbomen bezat. Met zijn jarenlange ervaring kon hij mij goed advies geven. Terwijl we bezig waren, zei hij op een gegeven moment het volgende:

De boomt groeit hoe jij hem snoeit. JIJ bent de baas en niet de boom.

Pasgeleden schoot deze uitspraak me weer te binnen en bedacht ik me hoe fantastisch mooi dit toepasbaar is op leefstijl, en dat ons lichaam op dezelfde manier werkt. Ons lichaam groeit zoals wij het behandelen. Wij zijn de baas over ons lichaam, niet ons lichaam zelf!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021