Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 35

Beste sporter,

 

Tja, en dan is de vakantie weer voorbij. Zo'n eerste week is altijd best hectisch. Veel mails en afspraken die even op zich hebben laten wachten. U kent het wel.

 

Zo na de zomervakantie merken we direct dat er nieuwe aanmeldingen komen en dat is, denken we, mede gevoed door het leuke artikeltje dat in de Rijnpost stond.

 

De komende tijd staat vooral in het teken van acties om de komende tijd nieuwe mensen binnen te krijgen en we hopen dat u ons daarbij wilt helpen! De verwachting is dat we een half jaar tot een jaar nodig hebben om op hetzelfde ledenaantal te komen als voor de crisis. Als het ons lukt deze tijd in te korten, betekent dat dat we minder schade oplopen. We gaan er met z'n allen met frisse energie tegenaan!

Doe gratis mee met een leefstijlprogramma!

Misschien heeft u het stukje in de Rijnpost al gezien. Op de website vindt u het volledige artikel!

Met de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) kunt u kosteloos werken aan uw gewicht en leefstijl. Voor klanten van Zilveren Kruis bestaat er nog een ander programma: Afvallen met Afspraken. Met de juiste verzekering is ook dit programma helemaal gratis, als u zich aan de gemaakte afspraken houdt. En dat kan sinds kort ook in Veenendaal! In het LECV start op 4 oktober een nieuwe groep. De eerste groep heeft het 5 maanden durende programma inmiddels afgerond, en met succes. Wilt u ook kosteloos en op verantwoorde wijze gewicht verliezen? Lees meer over Afvallen met Afspraken op zk.nl/afvallen-met-afspraken. Aanmelden voor de volgende groep kan tot 13 september. Ook voor de GLI kunt u bij het LECV terecht.

Nieuw: de schaaktafel

Sinds de vakantieperiode zitten we met z'n allen regelmatig even gezellig te puzzelen. Deze week breiden we de denksport uit met een schaakspel! Kom lekker aan de schaaktafel zitten voor een potje. Lukt het niet het spel meteen af te ronden? Maak dan een foto van het bord en ga gewoon een andere keer verder!

Wist u dat...

...pinguïns omvallen wanneer ze naar boven kijken? Je zou bijna een extra rondje met je vliegtuig maken om de aandacht te trekken.

Gewoon maar een voorbeeld van wat balansverstoring kan doen. Vooral ouderen hebben nog wel eens last van een verminderde coördinatie. De gevolgen zijn soms erg groot. Bijvoorbeeld blessures aan enkels, heupen, rug en armen, maar ook lelijke breuken.

Coördinatie is hierbij echter niet de enige factor; ook kracht speelt een rol. Met deze twee ingrediënten kunnen we een persoonlijk beweegprogramma maken, waarmee het risico op dergelijke blessures significant afneemt.

Ook vergroot dit het vertrouwen er weer lekker opuit te kunnen gaan. Kortom: heeft u last van verminderde coördinatie of kracht, of begint het vertrouwen in bewegen een beetje af te nemen? Laat het ons weten. We kunnen u letterlijk een zetje in de goede richting geven!

Een vliegtuig of pinguïn???
Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021