Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 29

Beste sporter,

 

Het is weer veel te rustig in het centrum. Het lijkt wel alsof we in een lockdown zitten! Het is niet gezellig wanneer velen van u met vakantie zijn, maar we gunnen het u natuurlijk van harte. We hebben er allemaal behoefte aan even ertussenuit te gaan, nietwaar?

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Rust lekker uit!

 

Het team van Centrum voor Bewegen

Gratis inloopspreekuur fysiotherapeut

Aanstaande donderdag, 29 juli, is er een gratis inloopspreekuur bij de fysiotherapeut in het LEC! U heeft tijdens dit uur de mogelijkheid uw klacht(en) te bespreken en vragen te stellen. Het inloopspreekuur is van 9 tot 10 uur. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur een berichtje aan Marco via marco@lecv.nl.

Fiets met ons mee!

Afgelopen maandag zijn we gestart met een fietsgroepje. De eerste keer gingen er meteen al 5 mensen mee, wat ons doet vermoeden dat er wel meer mensen zijn die interesse hebben!

We fietsen onder begeleiding van Erik Hannewijk en Geert. Erik is een begenadigd fietser (zeer talentvol), fiets met enige regelmaat grote afstanden en vindt het leuk meer mensen aan het fietsen te krijgen. Samen denken we ook echt wat inhoud aan de activiteit te kunnen geven.

We starten op de maandag om 17 uur vanaf het LEC. Zo kunt u aansluitend aan het werk sporten, waarna de avond kan beginnen! We fietsen gemiddeld 1 tot 1,5 uur en afhankelijk van de interesse willen we ook daarnaast wat (kleine) tochtjes gaan fietsen.

Heeft u zin om mee te doen? Meld u aan voor de les en we zien u graag verschijnen op uw racefiets of mountainbike!

Wist u dat...

...we naar Parijs gaan? Ik hoor u denken: wat moet ik daar nu mee? Nou, het gaat om het volgende.

Geert heeft samen met Erik (Hannewijk, de fietser) het plan opgevat op de fiets naar Parijs te gaan. Op zichzelf niet heel bijzonder, ware het niet dat we dat binnen 1 dag doen. Binnen 24 uur fietsen we dus ongeveer 550 kilometer. Dat doen we in een groepje van vijf mensen, allemaal duursporters.

Maar wat heeft dat dan met u te maken? Wij zouden het leuk vinden als u met z'n allen met ons meefietst. Niet op een maandagavond waarover we het hierboven hadden, maar gewoon vanaf de fiets tijdens uw fitnessprogramma. Vindt u het leuk om mee te doen? We vragen u na uw training bij Marco of bij de incheckcomputer aan te geven hoever u gefietst heeft. We tellen de gereden kilometers bij elkaar op en bekijken dan hoe snel we samen naar Parijs zijn gefietst! Iedere twee weken interviewt Marco iemand die 'meefietst'. Dat interview komt dan in de plaats van de rubriek waarin iemand iets vertelt (vandaag Sjors) en krijgt de naam 'Op de fiets met...'

Misschien is het ook leuk er een goed doel aan te koppelen. Heeft u een goed idee? Geef het door aan Marco!

Nieuwe plek voor Praktijk voor je leefstijl

Voor de kantoorruimte rechts van de ingang, die onlangs is vrijgekomen, hebben we een goede bestemming gevonden. Gezien het belang van het thema leefstijl vinden we dat de praktijk van Helga daar het best tot zijn recht komt. Daarom zijn we inmiddels druk bezig de ruimte aan te passen en in te richten. Vanaf volgende week vrijdag, 30 juli, neemt Helga de ruimte in gebruik. Kom gerust even buurten!

Sjors vertelt

Mijn naam is George Nap. Ik ben 54 jaar, ik ben getrouwd met Hermien en samen hebben we 3 volwassen zoons. Ik sport nu 5 of 6 jaar bij Centrum voor Bewegen. Nu op de derde locatie van het sportcentrum.

De reden dat ik me hier heb aangemeld was dat ik wat meer afwisseling wilde. In een grijs verleden heb ik af en toe meegedaan aan een triathlon en daarna jarenlang hardgelopen. Dat begon echter wat saai en eentonig te worden. Maar als vrijwillig brandweerman bij het korps Veenendaal is het wel belangrijk mijn conditie op peil te houden. Zeker nu ik na mijn vijftigste ieder jaar een brandweerkeuring en traplooptest moet doen. Belangrijk daarbij zijn de hamstrings en buikspieren. Als je de test niet haalt, word je direct uit de actieve dienst gezet. En zolang het lijf het nog kan, wil ik dit graag nog een aantal jaren volhouden.

Ik besloot me aan te melden bij de sportschool, waar mijn vrouw toen al fitnesste, en mee te doen met de groepslessen core stability. Na heel lang pushen heb ik mijn vrouw zover gekregen met een groepsles mee te doen, en nu sporten we samen op maandag! Daarnaast sport ik op donderdag nog een keer en probeer ik het hardlopen een beetje bij te houden.

De lessen core stability bij Marco en Geert helpen mij goed bij het onderhouden van mijn conditie. En behalve voor het ontwikkelen van je core zijn de groepslessen ook een gezellig sociaal gebeuren, waarbij je links en rechts even een praatje maakt.

Iedereen die nog op vakantie gaat een heel fijne vakantie gewenst!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021