Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 25

Beste sporter,

 

Er zijn weer versoepelingen ingegaan! Voor u en ons betekent dit dat het vanaf vandaag niet meer nodig is om bij binnenkomst in het centrum een mondkapje te dragen.

 

Het is fijn te zien dat het 'normale' leven weer vorm begint te krijgen. De impact van de coronacrisis zal nog wel enige tijd aanhouden; we verwachten dat ergens in de herfst of winter wellicht weer wat maatregelen genomen moeten worden, maar wat die zullen inhouden is nu nog niet in te schatten.

 

De impact op het centrum hopen we om te zetten in louter kansen, en daar wordt door de collega's heel hard aan gewerkt. Zo is Helga heel erg druk met het benaderen van de huisartsen, zijn de beide fysiotherapeuten (inderdaad, we hebben twee nieuwe collega's in plaats van één!) zich aan het inwerken en is Geert gestart met de uitvoering van een onderzoek in Ede.

 

We gaan ervan uit dat we hiermee de komende tijd de tegenvallers in enige mate kunnen opvangen.

We krijgen nieuwe banners en vlaggen

Met een deel van het bedrag dat de Reddingsboei-actie heeft opgeleverd, hebben we een aantal banners en vlaggen besteld. Die moeten de aandacht gaan trekken van de mensen die langs ons pand naar het centrum lopen, en ze hopelijk verleiden eens binnen te lopen. We hebben ons hierbij laten adviseren door iemand die daarin door de wol geverfd is.

De banners en vlaggen doen wellicht een beetje schreeuwerig aan, maar daar moet u maar even doorheen kijken. Aandacht trekkken past niet altijd bij wie wij zijn, maar als we mensen naar binnen kunnen krijgen voor een kopje koffie, kunnen we daarna vertellen wie wij zijn en wat we anders doen dan de concurrent. We zijn benieuwd of het werkt!

Wilt u uw geleende materialen meebrengen?

Heeft u thuis nog materialen die u van ons heeft geleend tijdens de lockdown? Dan willen wij u vragen deze weer mee te nemen naar het centrum. Als u nog een spinningfiets heeft staan, maken we binnenkort een afspraak met u om die weer op te halen.

Wist u dat...

…je lichaam instinctief in verzet gaat tegen sporten? Misschien wel, want we hadden het hier in de vorige nieuwsbrief ook over. Naast het feit dat de neanderthalers geen voetbalcompetitie kenden, er geen Formule 1 bestond en de Tour de France in ieder geval niet op de fiets werd gedaan, is sporten iets geheel tegennatuurlijks. Met sporten verliezen we energie die we nodig hebben om te overleven: om te vluchten en te jagen. Dat laatste doen we tegenwoordig alleen nog in de supermarkt, en dat is niet genoeg om aan onze benodigde mate van beweging te komen.

Mensen die sporten leuk vinden, boffen maar. Wanneer je oerinstinct het wint van je plezier in bewegen, is het lastig te beginnen of bezig te blijven met sporten. Wij helpen u er graag bij om bewegen verantwoord en leuk te maken!

Mark vertelt

Mijn naam is Mark Dekker, ik ben 50 jaar en woon in Veenendaal. Al mijn hele leven doe ik aan sporten. Het allerleukste was voetballen bij GVVV (HUP die blauwen). Ook heb ik jaren gevoetbald in de zaal. Verder heb ik gedaan aan tennis, squash, mountainbiken en hardlopen. Tijdens het hardlopen kreeg ik steeds meer last van mijn knieën, waarna de fysio me ten slotte aanraadde om eens naar een orthopeed te gaan.

Later wees een kijkoperatie vierdegraads artrose in mijn linker knie als boosdoener aan. Wat een domper! Ik kon beter geen contactsporten meer doen, en ook niet hardlopen. Ook moest ik gaan werken aan mijn lengte, om mijn gewicht te compenseren. :) Het beste advies was: ga toch fietsen! “Geef je maar op voor de Tour de France”, zei de orthopeed. En verder moest ik spieren trainen.

Het laat zich raden: zo kwam ik bij Centrum voor Bewegen terecht. Mijn schoonvader Aart was er ook al fanatiek aan het spinnen en fitnessen geslagen. Als dan ook mijn allerliefste Diana het zweet er laat verdampen, kan ik niet achterblijven. Dus spinning en core stability! Goed voor je, werd me verzekerd. En daar is geen woord van gelogen. Ik doe het al flink wat jaren met veel plezier! En ik ben ook nog gaan wielrennen. Hoe vind je die? “Bonkige verdediger pakt de fiets!”

Inmiddels zijn we zover dat we met het hele gezin bij het LECV sporten. Drie keer in de week en reuzegezellig onder de bezielende leiding van Geert, Helga, Marco en Dennis. Sjappooo! Gezellig en gezond, ik kan het iedereen aanraden.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021