Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 23

Beste sporter,

 

We zien de aantallen besmettingen enorm dalen en tegelijkertijd het aantal mensen dat gevaccineerd is hard stijgen. Gelukkig maar.

 

Inmiddels zijn we ook alweer twee weken voor u beschikbaar en merken we dat veel mensen erg gelukkig zijn met het openen van de binnensport!

Mededelingen

Thomas is gestopt bij het LECV

Na een halfjaar erg betrokken te zijn geweest bij het centrum, heeft Thomas aangegeven per direct te stoppen. Hij wil zijn energie graag stoppen in familiaire aangelegenheden en zichzelf. Wij respecteren zijn beslissing en hopen van harte dat Thomas een mooie toekomst tegemoet mag zien. We zullen hem zeker gaan missen.

 

We sturen de nieuwsbrief voortaan om de week

Nu we weer open zijn, zal het nieuws zich minder snel ontwikkelen en is een wekelijkse brief niet meer nodig.

Word sportambassadeur!

Eerder vertelden we u al dat meer dan de helft van de volwassen sporters tijdens de crisis is gestopt met sporten. Een enorm aantal! Hieronder, bij de 'Wist u dat', leggen we uit wat daarvan een onderliggende oorzaak is. Maar dat sporten een essentieel onderdeel van ons leven zou moeten zijn, is gelukkig bij de meesten van ons bekend.

Juist die mensen die gestopt zijn, willen we weer aan het sporten krijgen. En daar vragen we uw hulp bij. Door te fungeren als ambassadeur, kunt u mensen helpen de draad weer op te pakken!

Vraag iemand om lekker een keer mee te gaan sporten met u. Sluit die persoon een abonnement af? Dan willen we u een blijk van waardering geven. Brengt u 1 lid aan, dan krijgt u een bidon. Bij 3 leden krijgt u een handdoek en bij 5 een maand gratis sporten.

We moeten het tenslotte met z'n allen doen!

Wist u dat...

... sporten een van de meest onnatuurlijke dingen is die er zijn? Ik heb heel even getwijfeld of ik dit zo zou schrijven, maar ik doe het toch, want het verklaart denk ik heel goed waarom sporten voor veel mensen niet vanzelfsprekend is. Hoe zit dat?

Wanneer je gaat sporten verspil je energie die je, met oog op de natuur, veel beter zou kunnen gebruiken om te overleven. En daarmee bedoel ik jagen, en voorkomen dat je opgegeten wordt. Het sparen van energie om te overleven zit in ons DNA en we hoeven er dan ook niet over na te denken. In onze westerse maatschappij jagen we echter in de supermarkt en zijn het wellicht ook meer vrouwen dan mannen die op jacht gaan.

Waarom is het voor mensen dus zo lastig om te gaan bewegen? Omdat alles in ons zich daartegen verzet: het is tegennatuurlijk! Iedereen die van sporten houdt mag zichzelf gelukkig prijzen, want de drang die voorkomt dat we veel bewegen wordt dan onderdrukt door het plezier dat je erin hebt.

Recept van de maand
Marten vertelt

Centrum voor Bewegen is al jaren ‘mijn’ fitnesscentrum en dat kan ook eigenlijk niet anders. Als gymleraar heb ik Geert in de klas gehad, en Helga is mijn collega geweest. Toen al hadden ze een passie voor bewegen en gezondheid, en ze leven daar nog steeds vol bevlogenheid voor. Daarmee is mijn doel als gymleraar bereikt!

Toen ik meer dan 10 jaar geleden bij hen aanklopte vanwege rugklachten, trof me hun aanpak. Gedegen, enthousiast, doordacht en onderbouwd. Ik werd lid en heb nooit spijt gehad. Later ben ik met hulp van Helga ook nog afgevallen van 100 naar 90 kilo, wat ik goed kan volhouden. Ik heb geen rugklachten meer, ben veel fitter geworden en sport nu 2 keer per week. Wat het ook leuk maakt is dat ik Geert, Helga en de sporters als familie zie. De verbondenheid maakt het een genot om daar te zijn, en een feestje om ernaartoe te gaan.

Ik heb drie verhuizingen meegemaakt. Steeds pakken Geert en Helga, ondersteund door leden, de draad weer op. Petje af! Je moet het maar kunnen, en zij konden het door hun passie voor een gezonde leefstijl. Toen we verrast werden door corona was ik bang dat met name de tweede golf hen te veel zou worden. Maar het ziet er gelukkig naar uit dat het centrum open blijft en we wekelijks kunnen blijven genieten.

In mijn omgeving wijs ik mensen steeds op het LECV, hun voortreffelijke begeleiding en het belang van bewegen. Helaas heb ik mijn eigen vrouw nog niet zover gekregen dat we samen gaan sporten. Maar ik blijf het proberen! Helpt u ook mee mensen enthousiast te maken over het LECV?

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021