Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 21

Beste sporter,

We zijn weer open! Hèhè, eindelijk mogen we u weer ontvangen. En wat is het leuk velen van u weer te spreken! Het doet ons vooral erg goed zoveel positieve reacties te mogen ontvangen. De bemoedigende woorden helpen ons absoluut de draad weer op te pakken en met nieuwe initiatieven aan de slag te gaan om er weer wat van te gaan maken. We hebben er, samen met u, alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

En daar gaan de versoepelingen die vanaf 5 juni ingaan zeker bij helpen. Vanaf 5 juni mogen we namelijk ook weer gewoon groepslessen gaan geven. Er zijn daarbij nog steeds maatregelen waaraan we ons moeten houden, zoals het reserveren en de anderhalve meter, maar het geeft absoluut weer wat meer ruimte om mensen te ontvangen en helpen. Wij zien ernaar uit! U ook?

Nu het de betere kant op lijkt te gaan, zouden we graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om iedereen die ons de afgelopen tijd gesteund heeft heel hartelijk te bedanken!

Nationale Diabetes Challenge

Op woensdag 2 juni gaan we van start met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation en uitgevoerd door verschillende organisaties in Nederland. In Veenendaal wordt de challenge uitgevoerd door het LECV.

Iedereen kan en mag meedoen; NDC is niet alleen voor mensen met diabetes. Vindt u het leuk om mee te wandelen? U bent meer dan welkom!

De challenge duurt 20 weken. De kosten bedragen € 5,50 voor de inschrijving (voor de foundation) en € 50 voor de begeleiding - dat is maar € 2,50 per week! Op 2 juni starten we vanaf de Kerkewijk en vanaf 9 juni vanaf de Slaperdijk.

Meer informatie vindt u op website van NDC. Voor inschrijving klikt u op 'Wandel mee', zoekt u op Veenendaal en klikt u vervolgens op 'Leefstijlcoaches Veenendaal Centrum/LECV' (startpunt Slaperdijk). Voor vragen kunt u ook mailen naar Geert (geert@lecv.nl) of Ruud Sokolowski (info@loopinstituutsokolowski.nl).

De fysiotherapeut is vanaf 1 juni beschikbaar

Op 1 juni doet de nieuwe fysiotherapeute haar intrede in het centrum. Wij zijn blij dat we iemand hebben gevonden die voldoet aan de criteria die we aan een nieuwe collega hebben gesteld. Haar naam is Nancy Wichhart. Nancy houdt zich niet alleen bezig met reguliere fysiotherapie, maar heeft zich verder gespecialiseerd in manuele therapie. Ze start op de maandagochtend.

Heeft u klachten? U kunt contact opnemen met Nancy via fysiowichhart@gmail.com. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt uw behandeling 100% vergoed.

Hulp nodig met reserveren?

De afgelopen week zijn velen van u door Marco ingewijd in het nieuwe reserveringssysteem. De meesten gaat het goed af, maar het kan best zijn dat sommigen wat moeite hebben met het instellen van het account en het gebruik van de app. Als dat zo is, weet dan dat u altijd bij Marco of een andere collega terechtkunt voor hulp of het direct plaatsen van een reservering. We helpen u graag!

We delen oefeningen via Instagram

We denken dat het goed is om af en toe wat extra tekst en uitleg te geven bij de nieuwe initiatieven waar we mee bezig zijn.

Vandaag doen we dat bij het initiatief rondom social media. Tijdens de vorige lockdown (voorjaar 2020) hebben we via Instagram een aantal leden begeleid bij onder andere de groepslessen. Ook hebben we via dat kanaal informatieve zaken gedeeld.

Sinds vorige week zijn twee stagiaires onder begeleiding van een derde stagiair bezig met het delen van oefeningen via Instagram. Als u het LECV volgt op Instagram (lec_veenendaal) kunt u de oefeningen zien en zelf doen. Ze bestaan steeds uit tekstuele uitleg en drie filmpjes waarmee de stagiaires op drie verschillende niveaus laten zien hoe een bepaalde spiergroep op heel eenvoudige wijze thuis getraind kan worden.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Geert via geert@lecv.nl.

Wist u dat...

...ja, dit wist u vast al. Het aantal besmettingen per week daalt snel, het aantal opnames in het ziekenhuis eveneens, en datzelfde geldt voor het aantal mensen dat op de IC's wordt behandeld. Daar komt bij dat inmiddels meer dan 55 procent van Nederland is gevaccineerd (net als Geert zelf, vanwege zijn astma). De komende weken wordt het aantal vaccinaties verder opgevoerd naar maar liefst 2 miljoen per week! Dat is geweldig nieuws, want daarmee wordt het risico om tijdens het sporten besmet te raken bijzonder klein. Temeer daar wij de maatregelen - zie ook het protocol van NL Actief - heel serieus nemen.

Moraal van het verhaal: Kom met een gerust hart sporten en laat ons u helpen weer fit te worden.

Dennis stelt zich voor

Mijn naam is Dennis Veer. Ik ben 24 jaar en woon in Ede. Momenteel ben ik bezig met mijn laatste jaar van de opleiding Sportkunde aan de HAN in Nijmegen. Voordat ik begon met deze opleiding, heb ik vier jaar gestudeerd aan het CIOS in Arnhem. In die tijd heb ik ervaring opgedaan met lesgeven en me ontwikkeld tot bewegingsagoog. Ik vind het vooral leuk om mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen.

In de loop der jaren heb ik een visie gevormd op het verbeteren van leefstijl: ik zie het als een combinatie van leefstijlcoaching en sport. Het is mijn doel deze visie na mijn opleiding toe te passen in het werkveld en aan de slag te gaan als leefstijlcoach.

Naast mijn studie en werk hou ik me bezig met voetbal, en dat doe ik met veel passie en plezier! Dit jaar ga ik weer in een eerste elftal voetballen in Ede, bij Fortissimo.

Heeft u vragen aan mij? Ik ben regelmatig te vinden in de fitnesszaal en maak graag een praatje.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021