Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 20

Beste sporter,

 

De afgelopen week hebben we de deuren weer mogen openen voor u als gebruiker van de diensten van het Leefstijl Expertise Centrum. Eindelijk!!

 

Wat is het fijn u weer te zien. Waar we een aantal van u ook de afgelopen maanden op therapeutische basis hebben mogen begeleiden, kunnen we u allen nu weer op min of meer normale wijze gebruik laten maken van de faciliteiten. Ook de leefstijlcoach en fysiotherapeut kunnen weer structureel meer mensen zien en helpen. De nieuwe fysiotherapeute is niet alleen algemeen fysiotherapeut, maar ook manueel therapeut. Zij zal zich volgende week aan u voorstellen. Deze week eerst het woord aan onze massagetherapeut.

 

Bij binnenkomst in het centrum kunt u op het beeldscherm zien aan welke maatregelen wij met elkaar moeten voldoen. Het zijn de maatregelen waarover we de afgelopen week al hebben verteld. Ter aanvulling nog het volgende:

  • De online groepslessen gaan voorlopig nog door. Dit omdat er misschien nog mensen zijn die er moeite mee hebben in het sportcentrum te komen sporten. Sport u wel in het centrum en heeft u nog materialen in bruikleen? Dan maken we binnenkort een afspraak om de spullen op te halen.
  • U kunt weer gewoon uw hele fitnessprogramma uitvoeren. U bent niet (meer) gebonden aan een verkorte trainingstijd. Het halfuur waarvoor u zich inschrijft, is de inlooptijd. Dat betekent dat u zelf mag bepalen op welk moment binnen dat halfuur u begint met sporten.

 

Graag tot snel!

Doneeractie

De afgelopen maanden heeft het LECV een steuntje in de rug gekregen met de doneeractie Reddingsboei. Geweldig dat er mensen zijn geweest die in deze moeilijke tijd iets extra's voor het centrum konden en wilden doen. Inmiddels is het centrum weer open voor alle klanten; wij stoppen de actie daarom na deze maand.

Het LECV is hard aan het werk om nieuwe leden te werven en er is uitzicht op een betere tijd. Het zal echter nog wel even duren voordat alles weer bij het oude is, en de enorme verliezen zijn niet zomaar weer ingehaald. Mocht u willen helpen, dan kan dat de komende twee weken nog!

Marc, Erik en Anneke

Het nieuwe reserveringssysteem is live

Vanaf deze week is het nieuwe reserveringssysteem beschikbaar. Het is van Technogym, het merk fitnessapparatuur waarvan wij gebruikmaken. Technogym is zo'n beetje de spreekwoordelijke Rolls Royce onder de fitnessapparatuur. Naast de apparatuur beschikken we over het platform waarmee u werkt wanneer u de sleutel van Technogym gebruikt tijdens het fitnessen.

In datzelfde platform gebruiken we nu ook het agendasysteem waarmee u een dag en tijd kunt reserveren om te sporten. Dat kan via de incheckcomputer en via een app, zoals we in een vorige mail uitlegden.

Wij gaan ervan uit dat dit reserveringssysteem vanwege zijn mogelijkheden en gebruiksgemak een goed middel zal zijn om te voldoen aan de verplichting vanuit de overheid om een afspraak te maken. Maar mocht u het toch lastig vinden, dan kunt u uiteraard ook een collega vragen u te helpen of een afspraak voor u te maken. Bij vragen over het reserveringssysteem kunt u Marco mailen op marco@lecv.nl.

We zijn bezig met verschillende campagnes

We hebben u verteld over de acties op de verschillende socialmediakanalen, opgezet door de stagiaires. Afgelopen woensdag is een deel daarvan online gegaan. Ook hebben we een stoepbord geplaatst, een grote en kleine banner opgehangen aan de achterzijde van het pand, en flyermateriaal rondgebracht. We zijn benieuwd wat u ervan vindt! Nu de bewoners rondom de Tuinstraat en Kerkewijk weten dat wij daar gehuisvest zijn en wat we doen, hopen we dat men de stoute schoenen aantrekt en even bij ons binnenloopt. Al is het maar voor een kopje koffie.

Een andere actie om mensen te enthousiasmeren gebruik te maken van onze diensten om een gezonde leefstijl op te starten, voeren we uit in samenwerking met NL Actief. Voor 75 euro bieden we mensen het door NL Actief voorgestelde programma van 10 weken (zie plaatje hieronder). Als u iemand kent die onze hulp misschien goed kan gebruiken, wilt u hem of haar dan naar ons verwijzen? Zo helpen we elkaar!

Massagetherapeut Annette stelt zich voor

Sinds 2014 heb ik diverse massagecursussen gevolgd. Nadat ik mijn vorige baan had verloren in de financiële crisis, had ik twee doelen: privétennislessen nemen en een massagecursus volgen. Dit laatste werden er niet één, maar vijf. Ik vond gelukkig al vrij vlot weer een nieuwe baan als interimsecretaresse bij verschillende bedrijven, en kreeg bij Centrum voor Bewegen ruimte om massages uit te voeren. 

De cursussen die ik heb gedaan zijn die van ontspanningsmassage, stoelmassage, tennisarmmassage en de zogenoemde tafelspecialisatie. Een stoelmassage duurt slechts 20 minuten en zorgt ervoor dat je je weer goed in je lijf voelt. Met een tennisarmmassage help ik bij een tennisarm en de tafelspecialisatie is voor klachten in de nek, schouder en rug.

In oktober 2020 ben ik gestart met de opleiding voor sportmasseur volgens het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs en ik verwacht deze in september af te ronden. Met de opleiding heb ik een verdiepende slag gedaan op de materie; ik weet nu niet alleen veel meer van spieren, botten en aanhechtingen, maar ken ook meer massagetechnieken.

Massagepraktijk Oostermeijer is gevestigd in het Leefstijl Expertise Centrum, waar ik gebruik maak van de ruimte van de fysiotherapeut. In de massagepraktijk kom je volledig tot rust. Mocht je met een blessure bij de fysiotherapeut terecht zijn gekomen en uitbehandeld zijn, dan kun je mij inschakelen als masseur voor nabehandeling van je spieren. Of heb je net gesport, ben je vermoeid, heb je last van je nek of schouders of wil je je gewoon even ontspannen – ik zorg voor een professionele massage waarmee je je weer als herboren voelt.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021