Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 19/20

Beste sporter,

 

Afgelopen woensdag hebben we het u via een digitale leaflet laten weten: ja, we mogen weer open! En wel vanaf aanstaande woensdag. Omdat we eerst nog even iets meer zekerheid wilden, hebben we even gewacht met het versturen van deze nieuwsbrief.

 

We weten inmiddels dat de voorwaarden (grotendeels) gelijk zijn aan die van 1 juli van vorig jaar. We zijn momenteel bezig ze op een rijtje te zetten en sturen u morgenavond meer informatie. We vertellen u dan ook hoe u een reservering kunt doen.

Wij zijn blij u vanaf woensdag weer te mogen ontvangen, zien en spreken! Bovendien hopen we iedereen die dat nodig heeft weer te kunnen helpen bij het oppakken of onderhouden van een actieve en gezonde leefstijl. Vanuit de branchevereniging willen we Nederland helpen weer in beweging te komen. De komende tien weken staan dan ook in het teken van een actie waaraan wij onze geheel eigen draai zullen geven.

We starten met een nieuw reserveringssysteem

In een eerdere nieuwsbrief kondigden we ons nieuwe reserveringssysteem aan. Dit systeem betekent een belangrijke verbetering en daarnaast een aanzienlijke besparing. De afgelopen tijd is Marco bezig geweest met het testen van het platform en het schrijven van een korte instructie. Met oog op de heropening van aanstaande woensdag, zullen wij u morgenavond de instructie toesturen. Als u het ingewikkeld vindt, kunt u ook nog steeds een afspraak maken via een van de teamleden ter plaatse, of middels een telefoontje.

Wij laten ons gezicht zien

Eerder vertelden we u dat we we initiatieven zijn gestart om kenbaar te maken dat wij aan de Kerkewijk gevestigd zijn en wat wij doen. Dit omdat, zoals u weet, een deel van onze klanten heeft besloten het lidmaatschap te beëindigen. Komende week maken we aan zowel de voor- als achterzijde van het pand zichtbaar wie we zijn en wat we doen. Op die manier weten lokale bewoners en mensen die langslopen dat men bij ons terecht kan voor onder andere leefstijlbegeleiding. En zo hopen we niet alleen onze oude, maar ook nieuwe klanten te enthousiasmeren (weer) gebruik te maken van onze diensten!

Wist u dat...

...inmiddels de helft van alle Nederlanders sinds de eerste lockdown niet meer aan sport doet? Het is echt waar! Bijna iedereen weet wel iets van de 'coronakilo's', waarvan de teller inmiddels op ruim 8 miljoen staat, en de oorzaak ligt in belangrijke mate in de sluiting van de binnensport. Vanuit de branchevereniging vinden wij het werkelijk een schande dat sport als onderdeel van het probleem is gezien in plaats van onderdeel van de oplossing. Wij zullen er alles aan doen om de overheid te laten inzien dat bewegen essentieel is voor de gezondheid van de mens.

Recept van de maand

Het is lente, de nieuwe blaadjes aan de bomen zijn nog maagdelijk lichtgroen, en dus is het tijd voor een lenterecept!

Hans vertelt

Beste leden van het LECV. Wat een goed bericht: we mogen weer! Mede dankzij u allen, dankzij de (betalende) leden en de donaties, heeft het LECV samen met u deze crisis overleefd. Top!!

Sinds november 2010 ben ik lid van het LECV, na de diagnose artrose aan mijn rechter knie, waarmee veel te vroeg een eind kwam aan mijn passie voor hardlopen. Via een collega kwam ik terecht bij Geert en zijn team, toen nog Centrum voor bewegen. Samen keken we wat nog wel mogelijk was om de honger naar gelukopwekkende neurotransmitters – stofjes die vrijkomen bij het sporten – te stillen en pijnvrij te bewegen.

En zo begon ik met core stability en spinning, een leuke trainingscombinatie voor het opbouwen van kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Dankzij gerichte oefening heb ik een knieoperatie tot nu toe kunnen uitstellen en daar ben ik ontzettend blij mee!

De groepslessen hebben ook een sociale functie: je ontmoet andere mensen en motiveert elkaar. En na het trainen gezellig een bakje koffie met zelfgebakken appeltaart. :) Een heleboel redenen dus om te (blijven) sporten. Je blijft gezond, wordt gelukkiger, ervaart minder stress en leert een heleboel leuke mensen kennen. Alsof je er een familie bij krijgt!

Van dichtbij heb ik gezien met hoeveel passie en liefde Geert en Helga hun toko hebben opgebouwd. In die jaren twee verhuizingen, en dan vooral die naar de huidige locatie… hoeveel werk en energie daarin gestoken is. Ongelofelijk hoe ze dit met zo weinig middelen en mensen hebben gerealiseerd. Chapeau!

Dus laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit alles niet voor niets is geweest. Laten we, nu het weer kan, lekker samen gaan sporten en dit ook uitdragen naar familie, vrienden en bekenden, zodat de sportfamilie weer groeit! Zegt het voort, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021