Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 1

Beste sporter,

 

Wat een jaar. Je zou je bijna afvragen of het nog erger kan. Onlangs beschreef ik de afgelopen tijd vanuit mijn gevoel: onbestendig, geen grip op de zaak! Ondanks de leuke en gezellige feestdagen bleef dat gevoel zich de afgelopen tijd meester van mij maken. Ik denk dat dit voor veel mensen opgaat. Laten we dit jaar maar gauw achter ons laten en naar de toekomst gaan kijken.

 

Het volgende jaar zal, naar ik hoop, nog veel meer dan de afgelopen jaren in het teken staan van leefstijl. Een onderwerp dat steeds vaker in de actualiteit terugkeert en waaraan ook door verzekeraars steeds meer aandacht gegeven wordt. Kijk maar naar ‘Menzis Samen Gezond’, ‘ASR Vitality’ en ‘Afvallen met afspraken’ van Zilveren Kruis.

 

Wat veranderen van leefstijl betekent, wordt nog het best geïllustreerd door verhalen van mensen die zelf deze verandering hebben ondervonden. De komende tijd zullen een aantal mensen via de nieuwsbrief hun verhaal vertellen. De aftrap wordt hieronder gedaan door Anneke Kolkert.

 

Omdat niet iedereen mijn eigen verhaal kent, sluit ik de reeks aan het einde van deze maand zelf af.

 

Het team van Centrum voor Bewegen wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond 2021 toe!!!

 

Geert

Anneke vertelt

Vorig jaar om deze tijd was ik pas net begonnen met bewust bewegen. In mijn middelbareschooltijd fietste ik elke dag een heel eind, maar in de jaren daarna was dagelijkse beweging voor mij geen vanzelfsprekendheid meer. Langzaamaan werd ik steeds iets zwaarder en ik ging minder lekker in mijn vel zitten. De aanpassingen in leefstijl die ik bereid was te doen, moesten vooral heel gemakkelijk zijn en niet te veel tijd kosten. En dus leverden ze bijna niets op.

Eind 2019 besloot ik er serieuzer werk van te maken. Ik wilde me heel graag fit en gezond voelen. In eerste instantie richtte ik me op het kwijtraken van de extra kilo’s. Met enkele kleine veranderingen in mijn eetpatroon en tips om efficiënt te trainen begon ik aan wat ik dacht dat misschien wel een lange reis zou worden. Gewoon op de fitnessapparaten en af en toe een groepsles.

Ik had nooit gedacht dat ik zo snel resultaat zou zien! Niet alleen vlogen de kilo’s eraf, maar ook qua conditie ging ik met sprongen vooruit. Het feit dat je blijkbaar helemaal niet zo lang bezig hoeft te zijn om veel verbetering te merken, stimuleerde enorm. Ik vond het geweldig om mezelf met de dag beter te zien worden en na een paar maanden was ik een heel ander mens. Ik voelde me fit en energiek. Die reis hoefde van mij niet meer te stoppen.

Inmiddels kan ik wel zeggen dat mijn besluit om te gaan bewegen een van de beste in mijn leven is geweest. Ik ben gezonder dan ooit en voel me veel zekerder over mezelf. Het is ook mooi om te merken dat gezonde voeding, waaraan ik relatief weinig aandacht heb besteed, vanzelf onderdeel is geworden van mijn leefstijl. De behoefte daaraan is onbewust meegegroeid met de behoefte aan beweging.

En dan nu op naar een nieuw jaar, met – ja, ik geloof er weer in – goede voornemens. Nu afvallen niet meer hoeft, richt ik me op persoonlijke trainingsdoelen. Want het leuke van sporten is dat je jezelf altijd kunt blijven verbeteren. Ik heb zin in 2021!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021