Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 2

Beste sporter,

 

Waarschijnlijk hebben de meesten van u gisteravond de persconferentie van minister De Jonge en minister-president Rutte gezien en gehoord.

 

De berichten die vanaf afgelopen weekend langzaam maar zeker naar buiten kwamen, werden omgezet in de definitieve boodschap dat de huidige maatregelen met drie weken worden verlengd. Wij, en met ons vele anderen, hebben begrip voor dit besluit om de druk op de zorg te verlagen en taferelen zoals in het Verenigd Koninkrijk te voorkomen. Het is niet anders. Laten we er met z’n allen het beste van maken.

 

Om de daad bij het woord te voegen zijn we steeds bezig te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om u op een veilige manier en volgens de regels te helpen bij uw gezondheid, vitaliteit en leefstijl. Dit doen we in overleg met de gemeente en de veiligheidsregio, met wie wij zo open en transparant mogelijk communiceren.

 

We bespreken graag met u wat we voor u kunnen betekenen. De afgelopen dagen hebben we geprobeerd met zoveel mogelijk van u telefonisch in contact te komen om u een gezond nieuwjaar te wensen en te vragen of we u ergens mee kunnen helpen.

Verder vertellen we u hoe we invulling proberen te geven aan de mogelijkheden die er binnen de gestelde kaders zijn. U kunt zich bijvoorbeeld opgeven om te gaan wandelen en een aanvraag doen voor fysiotherapie of begeleiding door de leefstijlcoach. Zo blijven we ons de komende tijd intensief inzetten om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Mocht u een specifieke vraag of opmerking hebben, dan nodigen we u van harte uit deze met ons te delen. Dat kan tijdens het gesprek of bijvoorbeeld via een reactie op deze mail. Wellicht zit er iets tussen wat ook relevant kan zijn voor anderen.

Nicolette vertelt

Inmiddels hebben twee mensen de afgelopen weken hun verhaal met u gedeeld. Ook deze week hebben we iemand gevraagd haar verhaal te delen, namelijk Nicolette Welgraven.

Voordat ik ziek werd, besteedde ik veel tijd aan sporten. Heerlijk voelde ik me daarbij. Dat ik niet luisterde naar mijn lichaam en steeds mijn grenzen opzocht, daar maakte ik me niet zo druk om. Maar na een periode van chemo- en immunokuren was dat wel anders. Het kwijtraken van de extra kilo’s en op een goede manier sporten was voor mij een lastige opgave.

In juni 2020 kwam daar verandering in, toen ik mocht starten als gastvrouw bij Landgoed Zonneoord in Ede. Een van de voordelen van deze baan is de mogelijkheid om op de locatie te sporten: binnen het gebouw is een mooie fitnessruimte waarvan ik gebruik mag maken. Na een intake en wat testen door Geert ben ik aan de slag gegaan met een persoonlijk trainingsprogramma. Met een collega van Geert, een leefstijlcoach, maakte ik een afspraak om te kijken wat ik qua voeding kon veranderen. En zo vond ik opeens mijn balans.

Na mijn dienst ga ik lekker een uurtje sporten. Ik geniet van het bewegen en het voelt goed dat ik dit 2 keer in de week kan doen. Eens in de 3 weken spreek ik met de leefstijlcoach af en ondertussen voer ik netjes in de FatSecret-app mijn voedingsgegevens in. Bij iedere afspraak bekijken we samen wat ik heb bereikt. En dat is veel! Ik eet bewust en gezond en doe daarbij op een goede manier aan beweging.

Medio augustus sluit ik me aan bij een groepje hardlopers onder leiding van Geert. Iedere donderdagochtend om half 8 vertrekken we met enkele collega’s vanaf Landgoed Zonneoord en na een uurtje lopen ben ik weer trots op mezelf dat ik dat heb gedaan.

Als ik terugkijk en zie hoe ik nu, in vergelijking met de tijd voor mijn ziekte, omga met beweging en voeding, ben ik erg blij dat ik de stap heb gezet om onder begeleiding mijn leefstijl aan te passen. Luisteren naar je lichaam is belangrijk, maar soms heb je daar hulp bij nodig. Fijn dat die er gewoon is en dat ik nu energiek het nieuwe jaar mag ingaan.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021