Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 3

Beste sporter,

 

Zoals we begin januari al aangaven sturen we deze maand iedere week een nieuwsbrief. Dat heeft te maken met de snelheid waarmee de maatregelen veranderen en met ons streven u op de best mogelijke wijze te begeleiden bij het onderhouden van een gezonde leefstijl en daarmee uw weerstand.

Er mag zorg worden verleend door de vaktherapeut, leefstijlcoach en fysiotherapeut

De afgelopen week hebben we contact onderhouden met onder andere de wethouder van Sport en Gezondheidszorg en via hem de veiligheidsregio. Samen met hen hebben we gekeken welke beroepsgroepen mogen doorwerken:

  • Er mag zorg worden verleend door de leefstijlcoach en de fysiotherapeut
  • De vaktherapeut mag vanuit zorg of Wmo mensen begeleiden

Dit betekent dat onze vaktherapeuten, onder wie ook de leefstijlcoach en fysiotherapeute, u vanuit zowel de zorg als Wmo kunnen begeleiden.

U kunt ook wandelen, aan de slag met een oefenprogramma of meedoen met een online les

We zijn inmiddels gestart met wandelen op de dinsdag- en donderdagochtend tussen 9 en 10 uur. Dit gebeurt onder begeleiding van onze vaktherapeuten Marco en Thomas. Wilt u meedoen? Neem dan contact op met Marco (marco@lecv.nl). U kunt Marco ook mailen voor een persoonlijk oefen- of trainingsprogramma, eventueel afgestemd op fysieke klachten als u die heeft. Verder kunt u meedoen met de groepslessen die we geven via Zoom. Meer informatie hierover vindt u in onze mail van 21 december.

De groepslessen van de dinsdagavond worden vervroegd

Deze middag hebben we begrepen dat de avondklok, die naar alle waarschijnlijk aanstaande zaterdag ingaat, gaat gelden vanaf 21 uur. Voor de online lessen betekent dit dat de lessen van dinsdag worden vervroegd naar 18.30 tot 19.30 uur (core stability) en 19.30 tot 20.30 (spinning).

Vanzelfsprekend doen we alles volgens de regels

Dat betekent dat we werken op afspraak. Bij binnenkomst stellen we u een aantal triagevragen en verzoeken we u uw handen te desinfecteren. Verder dragen zowel u als de therapeut(en) een mondkapje. De duur van een sessie is 30 minuten. Het gebruik van de douches is helaas niet toegestaan.

Geef het aan als we u kunnen helpen

De afgelopen weken hebben we u allen gebeld om te vragen waarmee we u kunnen helpen. En dat blijvende we de komende tijd op regelmatige basis doen. Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor begeleiding, kunt u ook zelf contact met ons opnemen via info@lecv.nl. Vanaf vandaag kunnen we hiervoor afspraken inplannen.

Bert vertelt

Zoals u de afgelopen weken van ons gewend bent sluiten we af met de ervaring van een van onze leden. Deze keer het woord aan Bert Admiraal.

Het was in de kerstvakantie van 2009 dat ik samen met kameraad Adrianus een rondje Reeuwijkse plassen liep in een overigens dik pak sneeuw. Piepend, hijgend, steunend en kreunend kwamen we (lees: ik) bij het eindpunt aan en ik voelde de even meewarige en niet-begrijpende als bezorgde blik van mijn kompaan op mij gericht.

Hij bracht me toen in contact met Geert – onder welke naam zijn centrum toen opereerde ben ik door alle naamswijzigingen inmiddels volledig kwijt –, die mij vervolgens aan allerhande testen onderwierp. Deze niet geheel vrijwillig ondergane testen brachten deplorabele statistieken op alle lichamelijke vlakken naar boven. Nog terwijl ik aan het herstellen was van de welhaast bovenmenselijke inspanningen van dat moment, was Geert met zijn onverbeterlijke grijns al een programma aan het ontwerpen.

Nu tien jaar later moet ik toch erkennen – de eerlijkheid dient te zeggen dat dat zeker een jaar of vijf heeft geduurd – dat ik daardoor wel op het juiste pad ben beland, in ieder geval lichamelijk. Eerst louter hangend aan de gewichten en ploeterend en ploegend op de cardioapparaten, maar later ook in de groepslessen. Ik wist absoluut niet dat een uur beuken op een stilstaande fiets zoveel voldoening kon schenken. Zelfs nu tijdens de groepslessen via Zoom, met de wintermuts op, in een ijskoude garage. Inmiddels is er een behoorlijke groep spinners ontstaan die op vier momenten in de week kunnen aanhaken…. een van harte gemeende aanrader. Als disclaimer wil ik eraan toevoegen dat je dan mentaal wel een flink anti-Chris Rea-schild ontwikkeld moet hebben.

Ik geniet ook van de vaste club mensen die op dinsdag- en vrijdagochtend vanaf 6.45 uur (ik herhaal: 6.45 uur) de toestellen aanvallen. Niemand zou er ooit aan denken om op dat volstrekt van-de-pot-gerukte-tijdstip aan te treden. Niemand zou er ooit aan denken die volstrekt verschillende persoonlijkheden op eenzelfde moment te verzamelen. Maar tot veler verrassing: het werkt, kan ik inmiddels uit ervaring zeggen.

Ik zeg hoera voor de mogelijkheden die LECV (dat is de nieuwste naam toch?) aan de mensheid in het algemeen en aan ons in het bijzonder geeft. Ook een hoera voor Geert, Helga, Marco, Thomas en Dennis die er juist in deze rotte tijd toch nog iets van maken…. Zegt het voort!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021