Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 13

Beste sporter,

 

We zijn weer een weekje verder. In de tussentijd is er, naast de perikelen rondom Mark Rutte, nog niet veel veranderd. Wel hebben we een aantal mooie reacties van u mogen ontvangen op de vorige nieuwsbrief. We willen graag benadrukken dat ieder bericht veel voor ons betekent en we willen u daarvoor bedanken.

We testen met een nieuw reserveringssysteem

Binnenkort vervangen wij ons huidige reserveringssysteem door het platform van Technogym. U kunt dan reserveren via de incheckcomputer en de Technogym-app. Enkele voordelen hiervan zijn dat u een reservering zelf kunt annuleren en thuis uw training en voortgang kunt inzien. Op dit moment test Marco het systeem met een aantal leden die op therapeutische basis bij ons sporten. Wanneer we weer open mogen, gaat het systeem voor alle leden in gebruik. Tegen die tijd vertellen we u er meer over! Uiteraard blijft het ook mogelijk via een van onze medewerkers te reserveren als u dat makkelijker vindt.

Doe mee met bootcamp of hardlopen

Bootcamp op dinsdagavond

Nadat we de afgelopen weken enkele keren bootcamplessen hebben gegeven, willen we dit nu weer structureel doen. En ook weer op dinsdag, zoals we dat afgelopen zomer deden. Voorlopig beginnen we om 18.30 uur en zoals gewoonlijk verzamelen we op de Slaperdijk. Heeft u ook zin in een gezellig uurtje joggen/wandelen en oefeningen in het bos? Geef u op via marco@lecv.nl! Wij kunnen u ook toevoegen aan de WhatsApp-groep als u dat wilt.

 

Hardlopen op maandagmiddag

Vindt u het (ook) leuk om een stukje te hardlopen? Dit doen we op de maandagmiddag om 16.00 uur. Ook deze training duurt ongeveer een uur. Soms wisselen we de les af met wat krachtoefeningen binnen of buiten. We starten om 16.30 uur vanaf het sportcentrum. Meld u aan via geert@lecv.nl. Ook voor het hardlopen hebben we een WhatsApp-groep waaraan we u kunnen toevoegen.

Loop eens een Ommetje

We hebben een winnaar

De afgelopen weken hebben we met z’n allen heel wat afgewandeld met de app Ommetje. Geweldig, want wandelen is ontzettend goed voor je! Zoals afgesproken krijgt de winnaar van maart van ons een prijsje. En de winnaar is Leen, die in maart 670 punten heeft verzameld! Goed gedaan, gefeliciteerd! Leen krijgt van ons een paaspakketje. Ook op landgoed Zonneoord in Ede, waar wij eveneens actief zijn met vitaliteit, duurzaamheid en leefstijl, hebben we een competitie Ommetje gestart.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het is langer licht, het weer wordt mooier en de avondklok is een uurtje opgeschoven. Alle reden om mee te doen met Ommetje als u dat niet al deed. De nieuwe ronde loopt van 3 april tot en met 30 april. Hoe u kunt meedoen leest u in de nieuwsbrief van week 8. Houdt u er rekening mee dat de puntenaantallen niet worden gereset; wij kijken daarom naar de stand op 3 en 30 april. Voor de winnaar hebben we weer een leuk prijsje!

Wist u dat...

…door de maatregelen omtrent de crisis inmiddels ongeveer 25% van de thuiswerkers last heeft van depressie of burn-outklachten? Tja, langzaam maar zeker worden de gevolgen van het lange thuisblijven zichtbaar. Er zijn zelfs berichten dat de gezondheidsschade van de maatregelen groter is dan de gezondheidswinst. Spanning is enorm schadelijk voor ons. Een beetje en met name tijdelijke stress kan geen kwaad, maar wanneer het te lang duurt, wordt het een sluipmoordenaar!

Wat kun je daaraan doen? Het antwoord is even simpel als ingewikkeld: ontspan! Bijvoorbeeld door te wandelen. Eerder legden we al uit dat je, door te wandelen, je lichaam stimuleert meer gebruik te maken van vetzuren. Omdat vetzuren je meer energie opleveren, heeft het tegelijkertijd ook een enorm katalyserende werking op stress. Nog een reden om mee te doen met Ommetje!

Tot slot het woord aan Rob, die verder vertelt over de verbouwing.

Na de fitnessruimte, de entree en de uitgang waren de verschillende kleine ruimtes aan de beurt: het kantoor van Geert (tevens testruimte), het kantoor van Helga, de fysiotherapie- en massageruimte, de kinderopvang en de vergaderzaal. Ook in deze kamers moest worden gezorgd voor plafonds, laminaat en plinten.

Tot slot waren we aanbeland bij de groepsleszaal. Die stond inmiddels vol met verpakkingen en restjes hout en puin die daar waren neergegooid. Dat betekende een volle puincontainer en talloze ritjes naar de stort met een grote aanhanger voordat we met het plafond en de vloer konden beginnen.

Toen de meeste ruimtes klaar waren, begonnen we met het plaatsen van de deuren en het afwerken van de kozijnen. In de kleedkamers zorgden we voor wasbakken, spiegels en kledinghaken. Ook in de doucheruimtes plaatsten we haakjes en spiegels, nadat Helga het hout in de lak had gezet.

We zaten inmiddels in het najaar van 2019. Langzaam maar zeker kreeg het gebouw de uitstraling zoals we die nu kennen. Alleen dan nog helemaal leeg. Het werd tijd om die grote ruimte, waar we zelf al vele kilometers hadden gelopen, klaar te maken voor andere sporters. Het werd tijd voor de verhuizing.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021