Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 17

Beste sporter,

 

De dag dat het centrum de deuren weer mag openen voor u als sporter komt steeds dichterbij. 11 mei is nog steeds de datum die met NL Actief is gecommuniceerd. Echter, uit de berichtgeving lijkt het nu een andere kant op te gaan. Laten we er rekening mee houden dat het ook een weekje later kan worden.

 

Momenteel zijn we bezig de voorwaarden voor de heropening duidelijk te krijgen; waarschijnlijk mogen er dan maximaal 30 mensen tegelijk in het centrum en mag er aan (meerdere) groepjes van 2 instructie worden gegeven.

 

Verder zijn we aan het kijken hoe we zoveel mogelijk mensen op het thema leefstijl kunnen gaan helpen en bereid vinden gebruik te maken van onze diensten. De komende week maken we concrete plannen, waarvan we u op de hoogte zullen houden.

Huishoudelijke mededelingen

Informatie over parkeren

Maakt u gebruik van onze parkeerplaats? Wij adviseren u de komende maand zoveel mogelijk aan de linkerkant van de parkeerplaats te parkeren. Dit vanwege de renovatie van de appartementen boven het LECV. Hierbij wordt vanaf het dak afval gegooid in een container op de parkeerplaats naast die van ons. Natuurlijk gaan de mannen zo voorzichtig mogelijk te werk, maar voor alle zekerheid is het verstandig uw auto aan de linkerkant te plaatsen, of anders een stukje van het hek af.

 

Dinsdag 4 mei zijn er geen groepslessen

Vanwege Dodenherdenking zijn we aanstaande dinsdag 's avonds gesloten. Dat betekent ook dat er geen groepslessen worden gegeven.

En de winnaar is...

April is voorbij en dat betekent een nieuwe winnaar van Ommetje! Voor de twee actiefste wandelaars was het een echte nek-aan-nek-race; tot op het laatste moment bleef het spannend wie er met de spreekwoordelijke beker vandoor zou gaan. Uiteindelijk is Alma Verzijl als winnaar uit de bus gekomen! Zij heeft de afgelopen maand 394 punten bij elkaar gewandeld. Gefeliciteerd! Alma krijgt van ons een bon voor een (gezonde) lunch.

En dan begint meteen een nieuwe ronde: 1 tot en met 31 mei. Meedoen? U leest in nieuwsbrief week 8 hoe het werkt. We kunnen de puntenaantallen niet resetten en daarom kijken we naar het puntenverschil tussen de eerste en de laatste dag. Veel plezier, en laten we hopen op iets beter weer de komende maand!

Wist u dat...

...stress en ziekte nauw met elkaar verweven zijn? En ik (Geert) kan het weten. De crisis is mij niet in de koude kleren gaan zitten en begin april begon dat zich te uiten in de vorm van gordelroos.

Ik dacht altijd dat dit weliswaar een vervelende aandoening van de huid was, maar dat dat snel en vanzelf weer overging. Niets is minder waar! Het is inderdaad een vervelende huidaandoening, maar tegelijkertijd ook een erg pijnlijke ontsteking aan de zenuwen. Daardoor slaap je slecht, met als gevolg rusteloosheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid (vraag maar aan Helga) en een slechte concentratie. Niet dat ik helemaal niet kan werken, maar het wordt er niet gemakkelijker op. Oh, en sporten kan ook hoor, maar ook dat gaat minder goed. Hoewel ik moet zeggen dat ik tijdens het trainen (dat doe ik nog steeds met enige regelmaat) geen last van de gordelroos heb.

Kortom, de moraal van het verhaal: goed slapen, goed eten, voorkom stress, want... dat houdt je weerstand op peil.

Met mij gaat het overigens alweer wat beter hoor. Fijne week iedereen!

Marijke vertelt

Mijn naam is Marijke. Sinds 2006 woon ik in Veenendaal, na 34 jaar in Elst gewoond te hebben met mijn man en 3 dochters. In 2005 was door overlijden van mijn man een abrupt einde gekomen aan ons vertrouwde leventje en verhuisde ik naar een – overigens heerlijk – appartement in Veenendaal.

Eind 2008 ging ik op zoek naar invulling voor mijn vrije tijd. In het plaatselijke weekblad las ik over Centrum voor Bewegen. Hoewel ik toen nog best wat verlegen was, besloot ik toch naar binnen te gaan. En zo begon het. Een hele uitdaging, want ik heb last van astma, laag uithoudingsvermogen en een dystonie (troticollis spasmodica). Door dat laatste maak ik ongecontroleerde bewegingen met mijn hoofd. Als jullie me zien sporten, weten jullie gelijk dat ik het ben.

Na een inspanningstest begon ik met mijn persoonlijke oefenprogramma: fietsen, crosstrainer, leg press, loopband… Vooral aan dat laatste had ik een hekel. Je loopt een hele tijd, maar komt geen steek vooruit. Maar ik moet zeggen: met de tijd, en met goede begeleiding, ben ik sporten toch leuk gaan vinden. Het is echt goed voor je, of je nou 30 bent of 90. En ook als je last hebt van een (chronische) beperking. Laat je niet kisten en blijf in beweging!

Zo moest ik ook al eens een nieuwe knie krijgen. Sport in combinatie met fysiotherapie – als ik daar aan terugdenk, au! – bracht me relatief snel weer op de been. En dit jaar moest ik een tijd rustig aan doen vanwege een vermoedelijke (lichte) TIA. Toen ik met de medicatie minderde, begon ik weer met trainen en dat gaat prima.

Beste mensen, kom weer lekker sporten met z’n allen. Vanaf 11 mei mogen er misschien weer meer mensen naar binnen. Laat Geert en Helga en het team niet in de steek; die hebben al genoeg voor de kiezen gehad.

Tot slot geef ik u nog een prachtige spreuk mee: de kunst van het leven is mee te veranderen wanneer het leven verandert!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021