Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 8

Beste sporter,

 

Wij zijn onderdeel van de oplossing en niet onderdeel van het probleem. Uit een gesprek tussen NL Actief en minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, blijkt dat er vanuit het kabinet grote bijval is voor dit standpunt. Men ziet meer en meer de voordelen van sport.

 

Met het dilemma van de hoeveelheid oplopende besmettingen en de opkomst van de nieuwe coronavarianten, is nu als eerste gekozen voor opening van de scholen. Maar de verwachting is dat, afhankelijk van de ontwikkeling in het aantal besmettingen, in de volgende persconferentie ook ruimte is voor de sportsector. Kortom: er is hoop!

Verdien een prijsje met Ommetje!

Inmiddels zijn we enkele weken bezig met de wandelcompetitie Ommetje, waarover we in de nieuwsbrief van 11 februari vertelden. Een aantal mensen zijn hier al fanatiek mee aan de slag gegaan. Super!

Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarom bieden wij een prijsje voor degene die komende maand de meeste punten bij elkaar wandelt. De spelregel is dat u de app alleen aanzet tijdens een wandeling. Dus niet wanneer u hardloopt of op een andere manier traint. U kunt op meerdere manieren extra punten verdienen; meer informatie daarover leest u onder ‘Medailles’ in de app.

Hieronder leest u nogmaals hoe u lid kunt worden van onze Ommetje-groep. U kunt zich alvast inschrijven en gebruikmaken van Ommetje, maar wij tellen uw punten pas vanaf maandag 1 maart mee. De eerste ronde loopt tot en met 31 maart!

  • Download de app via deze pagina
  • Maak een account aan en log in
  • Tik op ‘Team beheer’ en dan op ‘Team toetreden’
  • Vul de speciale code in: DEFNC
  • Start uw eerste ommetje. Als u GPS inschakelt, wordt de route van uw ommetje opgeslagen en verdient u extra punten met ieder ommetje.
Doe mee met bootcamp

Aanstaande woensdag belooft het weer erg mooi weer te worden. We willen daarom graag weer met een groep het bos in, onder de bezielende leiding van Marco. U bent van harte welkom om mee te doen! Meldt u zich aan via marco@lecv.nl of via de groepsapp. We verzamelen weer op de Slaperdijk om 16 uur.

De geluiden na afgelopen woensdag zijn erg positief: “Ontzettend leuke les, lekker gevarieerd en iedereen komt aan zijn trekken. Heerlijk om zo samen in het bos bezig te zijn!”

Meer complimenten zijn welkom, maar ook weer niet te veel, want we willen natuurlijk niet dat Marco naast zijn schoentjes gaat lopen. Dat is erg onhandig bij bootcamp.

Wist u dat...

Het idee van ons houten plafond (zie foto hieronder) uit Oostenrijk komt? Hier waren Geert en Marc (een vriend) in 2018 voor een langlaufwedstrijd. Na afloop van de wedstrijd doen ze een boodschap in de supermarkt van Leutasch en drinken hier een kopje koffie. Terwijl Marc onderuitgezakt in de stoel zit, wijst hij naar het plafond en spreekt de legendarische woorden: “Kijk, je plafond!” Zo gezegd, zo gedaan!

Waarom maken jullie hier nu een weetje van, hoor ik u denken. Nou, de komende paar weken vertelt Rob Hocque over zijn ervaringen tijdens de verbouwing van ons pand. Dat het allemaal niet vanzelf is gegaan. Bloed, zweet en tranen!

En we koppelen hier een prijsvraag aan: hoeveel plafondplaten zijn er in het sportcentrum gebruikt? Doe een gok! Stuur vóór vrijdag 5 maart een mailtje naar geert@lecv.nl. De persoon die het dichtst bij het juiste aantal zit, krijgt een presentje.

Tot slot geven we het woord aan Rob Hocque, die zich eerst even voorstelt voordat hij volgende week terugblikt op de verbouwing.

Mijn naam is Rob Hocque. Misschien bent u mij al wel een keer tegengekomen in het sportcentrum, waar ik geregeld een helpende hand bied bij benodigd onderhoud en andere klusjes.

In 2018 kwam ik bij Centrum voor Bewegen terecht. Nadat in 2015 mijn linker- en in 2017 mijn rechterknie was vervangen door een kunstknie, had ik lange tijd moeite met bewegen. Zelfs zodanig dat ik al die jaren mijn hobby van veldscheidsrechter bij voetbal niet kon uitoefenen, wat ik erg jammer vond. Een lang traject fysiotherapie hielp me weer wat op de been, maar voor het opbouwen van spierkracht was het nodig dat ik onder begeleiding zou gaan bewegen.

In het centrum kreeg ik deze begeleiding. Een persoonlijk oefenprogramma hielp me weer wat sterker te worden en na enige tijd kon ik zelfs weer als scheidsrechter aan de slag! Ik ben heel blij met de hulp die ik heb gekregen, maar ook met de leuke contacten die ik in het centrum heb gelegd.

Aan dat laatste heeft ook de verbouwing van het huidige pand flink bijgedragen. Voor de verhuizing van Plesmanstraat naar Kerkewijk in 2019 moest nog veel worden geklust op de nieuwe locatie, en daarvoor werden vrijwilligers gevraagd. Samen met een aantal andere leden ben ik op die vraag ingegaan. Mijn ervaringen van de verbouwing deel ik graag met u in een volgende nieuwsbrief.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021