Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 10

Beste sporter,

 

We zijn vergeten! En niet alleen vergeten, maar men heeft ook over onze berichtgeving heen gelezen. Dat kan niet anders. De besmettingsgraad in de fitnessbranche is de laagste van alle branches en sectoren, namelijk 0,00012. In de tijd dat de binnensport geopend was, zijn er in totaal bijna 30 miljoen bezoeken geweest, waarbij 12 besmettingen werden geconstateerd. Van die 12 mensen is niemand in het ziekenhuis terechtgekomen.

 

We kunnen het veilig en verantwoord, en we zijn een deel van de oplossing. Dit wordt ook door de ministeries van VWS en EZK erkend. Vanuit NL Actief vinden we het dan absoluut onacceptabel dat het kabinet en het OMT zo vasthoudend zijn in de sluiting van de sportcentra.

 

Daarom gaan we demonstreren! Dat gebeurt al terwijl ik dit schrijf: vandaag, 12 maart, wordt de ondertekende petitie aangeboden aan de minister van Zorg en Sport, mevrouw Tamara van Ark, en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, de heer Knobs.

 

En zoals we binnenkort verder toelichten gaan we, als we er een vergunning voor krijgen, op 20 maart een uur open. Om te laten zien dat het kan! Want:

Dank u voor uw begrip

Dat we er nog lang niet zijn met het ‘oude normaal’, hoeven we u niet uit te leggen. Het duurt nog wel even voordat iedereen gevaccineerd is en alle maatregelen zijn opgeheven. We gaan ervan uit dat het pas het laatste kwartaal van het jaar zo ver zal zijn.

We zijn ontzettend blij met de reacties die we krijgen nadat we u hebben verteld hoe ingrijpend en frustrerend de maatregelen en het gebrek aan overheidssteun voor ons zijn. Van alle kanten wordt met begrip en oprecht medeleven gereageerd.

Tijdens deze tweede, strengere lockdown zijn we geconfronteerd met meer opzeggingen, die gelukkig iets werden afgeremd toen we hadden verteld over de uitdagingen waarmee we te maken hebben. En dat doet ons erg goed. Steun van de overheid krijgen we niet, dus we zijn helemaal afhankelijk van de steun die we van u allen krijgen. We hopen dat u deze crisis samen met ons een spreekwoordelijke draai om de oren wilt geven. En dat we er allemaal gezond uitkomen!

We zijn echt ontzettend blij met uw hulp. Heel, heel hartelijk dank, namens het hele team.

Geert en Helga

Wist u dat...

…meer dan de helft van de mensen die in een fitnesscentrum sportten, door de crisis nu niet meer sport? Mocht u zich hebben afgevraagd waar het begrip ‘coronakilo’s’ vandaan komt, dan heeft u hiermee het antwoord. Die coronakilo’s zijn een bedreiging voor de gezondheid en de gezondheidszorg, die al overbelast is. De oplossing hebben we hiervoor al gegeven: open de binnensport!!

Vindt u ook dat sport een essentiële dienstverlening moet worden en heeft u de  nog niet getekend? Dat kunt u hier alsnog doen. Hoe meer handtekeningen, hoe beter!

We eindigen met een vervolgstukje van Rob over de verbouwing van het pand, ondersteund met foto's van Geert.

Vanaf eind september was ik ook dagelijks in het pand te vinden, waar ik hielp met de verbouwing. De binnenmuren stonden inmiddels, zodat de indeling van het centrum al goed zichtbaar was. In de vloer waren grote geulen gezaagd voor het aanbrengen van de riolering.

Er kwam een installateur voor het aansluiten van de wasbakken, douches en toiletten. Ook installeerde hij de airco’s in de verschillende ruimtes en de afzuiging in de toiletten en douchecabines. Een tegelzetter bekleedde de wanden en vloeren van deze ruimtes.

Ondertussen legde ik mij toe op het afwerken van de plafonds. Daarvoor moesten vele plinten en plafondplaten gezaagd worden, die Geert en Marco vervolgens vanaf een stijger aanbrachten. Ook werd in die tijd de verlichting in het plafond aangesloten.

Het was mooi om te zien hoe de sportzalen steeds meer vorm kregen. We waren inmiddels zover dat ik kon beginnen met de afwerking van de muren, deurkozijnen en pilaren. Ook dit vereiste weer veel zagen, meten, weer zagen, weer meten. Dit ging dagen zo door.

Zo werkten we dag in, dag uit. De stapels hout werden steeds kleiner, tot het uiteindelijk tijd was om de vloer schoon te vegen en klaar te maken voor het laminaat. Daarover de volgende keer meer!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021