Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 12

Beste sporter,

 

Ik, Geert, wil graag mijn ervaring met u delen. Ik merk dat ik een beetje heen en weer geslingerd word tussen enerzijds het strijdbare gevoel dat we ons 20 jaar harde werk niet zomaar laten afnemen, en anderzijds toch ook moedeloosheid.

 

We doen er alles aan om de mensen die nog lid zijn van het centrum iets te bieden wat bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. We geven online lessen, bieden mogelijkheden op therapeutische basis, geven leefstijladvies en -begeleiding, en doen aan buitensport (wandelen, hardlopen en bootcamp). Wat kunnen we nog meer doen?

 

Het is zwaar om simpelweg geen grip te hebben op datgene wat er met ons gebeurt. We doen ons uiterste best om dat wat we met het hele team hebben opgebouwd, overeind te houden en de mensen voor wie we het doen, te helpen. Maar we voelen ons tegelijkertijd machteloos. Het enige wat we kunnen doen is onze stem blijven laten horen:

En we moeten weer!

Wist u dat...

...…gezond eten niet per definitie gezonde dingen met het lichaam doet? De meeste mensen denken dat het niet zoveel uitmaakt wat je eet, als het maar gezond is. Terwijl het in werkelijkheid afhankelijk is van de behoefte van je lichaam.

Wanneer we zin hebben in iets, vertelt het lichaam ons iets. Zin in een banaantje? Dan hebben we blijkbaar koolhydraten nodig. Zin in noten? Tijd voor wat vetten. Bakje kwark? Eiwitten.

Kortom: het is goed om ons te realiseren dat ons lichaam bepaalde behoeftes signaleert, en dat zich dat uit in ‘Ik heb zin in…’ Prima om aan die behoefte tegemoet te komen. Maar kijk wel of u eventueel een gezond(er) alternatief heeft voor de behoefte aan die koolhydraten, vetten en eiwitten.

Gezonde wraprolletjes

Om maar meteen de daad bij het woord te voegen, hebben we een recept van een gezond tussendoortje voor u uitgezocht!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021