Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 11

Beste sporter,

 

Tja, wat moeten we ervan zeggen. Je vraagt je af waarom opening, in welke vorm dan ook, nog niet aan de orde is. Ik ga het proberen uit te leggen op basis van datgene wat minister Van Ark en De Jonge ons van NL Actief vertellen.

 

Op het moment dat de binnensport wordt geopend – verenigingssport, sportscholen, fitnesscentra en preventiecentra – betekent dat een beweging van 6 miljoen mensen. Dat vindt men onverantwoord nu het aantal besmettingen oploopt.

 

Afgelopen donderdag is er door minister Van Ark een werkbezoek gebracht aan een collega-preventiecentrum in de buurt. Een goed gesprek, naar ik heb begrepen, waarbij ook de directeur en voorzitter van NL Actief aanwezig waren.

 

Van links naar rechts: Patrick Rijnbeek (directeur NL Actief), minister Tamara van Ark, Karin van Bijsterveld (voorzitter NL Actief), Juliën van der Sikke (eigenaar healthclub)

 

 

Er werd gesproken over een heropening van fitnesscentra binnen nu en 4 weken, met de voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beperkt aantal mensen per vierkante meter en een tijdslot van 10 minuten tussen het wisselen van sporters.

 

Dit is waar we op inzetten. We zullen in de nieuwsbrieven met u blijven delen hoe dit zich ontwikkelt. Wij vinden dat het een eerlijke kans verdient en zijn ervan overtuigd dat het veilig kan. Ook kunnen wij simpelweg mensen niet langer in de kou laten staan op het gebied van bewegen, sport en werken aan weerstand.

Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een nieuw initiatief waarmee we nog meer mensen kunnen helpen een start te maken met het oppakken van een gezonde en actieve leefstijl. Wij hebben ons hiervoor opgegeven en er is ook al een webpagina voor beschikbaar. Hierop staat alle informatie over dit ontzettend leuke evenement! Echt de moeite waard om even te bekijken. Het leuke van de challenge is dat iedereen kan meedoen; je hoeft geen diabetespatiënt te zijn.

Wist u dat...

…wandelen de gezondste manier is om te bewegen? We hebben het al eens gezegd: wandelen is supergezond. En leuk wanneer je het samen doet, en mooi wanneer je het in het bos doet. Met deze beweging boeken startende bewegers/sporters de meeste gezondheidswinst. Wij doen er dan ook alles aan zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen! Niet alleen in Veenendaal, maar ook in Ede. Dat doen we nu al met behulp van de app ‘Ommetje’, maar straks ook via de Nationale Diabetes Challenge. Met deze challenge brengen we bij huisartsen en huisartsondersteuners chronische beperkingen als diabetes, reuma en COPD onder de aandacht. De eerste huisartspraktijken hebben zich al aangemeld. Leuk toch?

Recept van de maand

Tot slot gaat Rob verder met zijn verhaal over de verbouwing, weer ondersteund door foto’s van Geert.

Toen al het houtwerk was gedaan en de vloer was schoongemaakt, kwam de enorme lading laminaat binnen. Met die hoeveelheid zou je denken dat we half Veenendaal van een nieuwe vloer moesten voorzien!

We begonnen met het deel van de sportzaal waar je vrij oefeningen kunt doen; het deel dat is afgeschermd van de rest van de zaal. Mijn twee kunstknieën zijn niet geschikt om op te zitten; het was daarom Geert die voor mij op de knieën ging. Ik voerde de pakken aan, verdeelde het laminaat over de vloer en zaagde de stukken op maat. Zo kon Geert ondertussen ongestoord verdergaan met leggen.

Toen dit kleinere gedeelte af was, was het tijd voor de rest van de zaal: van de koffiecorner tot de kleedkamers. Dit leek een eindeloze ruimte. Marco, die zijn tijd verdeelde tussen het oude en het nieuwe sportcentrum, kwam hierbij ook helpen. Het leggen van dit laminaat deden we in stroken, waarbij één strook bijna 5 pakken kostte.

Na een aantal stroken begon de vermoeidheid wat op te spelen, evenals de pijn in de knieën van de mannen. Desondanks gingen ze stug door, zij het met iets frequentere pauzes. Tot er weer een zaterdag aanbrak waarop een aantal extra mensen kwam helpen; dit zorgde voor genoeg motivatie om daarna tot de vroege zondagochtend door te gaan en de klus af te ronden.

De volgende stap was het aanbrengen van de plinten, en vervolgens het leggen van de tapijttegels aan de voor- en achterkant van het pand. Een aantal dames stortte zich ondertussen op het opknappen van de muren bij de ingang en de koffiecorner.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021