Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 5

Beste sporter,

 

De afgelopen weken hebben we u op de hoogte gehouden van de actuele maatregelen en de ruimte die we hebben om iedereen zo goed mogelijk te helpen bij bewegen en leefstijl. Velen van u maken gebruik van deze mogelijkheden en we zijn blij met alle positieve reacties. Naast de vele bemoedigende woorden zijn er ook signalen dat mensen de behoefte hebben op de hoogte te zijn van de stand van zaken van het centrum. Deze week willen we daarom met u delen waar wij als bedrijf staan en waarmee we worden geconfronteerd. We sluiten af met enkele mededelingen en het verhaal van een sporter.

Dank u wel voor al uw steun

Wat we als eerste graag genoemd willen hebben, is hoe dankbaar we zijn voor de steun (persoonlijk en financieel) die we van u ontvangen. Fijn dat zoveel mensen dat blijven doen. We danken daar iedereen heel hartelijk voor.

De crisis krijgt steeds meer vat op ons bedrijf

In de korte tijd dat vorig jaar onze deuren open mochten, merkten we dat men niet alleen het bewegen had gemist, maar dat er ook veel behoefte was aan leefstijlbegeleiding. Om hieraan tegemoet te komen is Helga gestart met enkele extra groepen. Met het oog op corona is dit een goede beslissing geweest: meer en meer mensen zien in dat aandacht voor leefstijl belangrijk is, en dat betekent meer kansen voor het centrum.

Toch merken ook wij nu de steeds grotere impact van de crisis op ons bedrijf. Waar het aantal opzeggingen van de abonnementen tijdens de eerste lockdown beperkt was, groeit dat aantal nu in toenemende mate. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

We krijgen geen steun van de regering

Een veelgehoorde en logische opmerking: Jullie krijgen toch steun van de regering? Het antwoord daarop is, helaas, nee. Inderdaad is er een steunpakket gerealiseerd voor het bedrijfsleven, maar daarvoor gelden bepaalde criteria. Zo moet een bedrijf aantonen dat er tussen 2019 en 2020 sprake is van een verlies van 30 (inmiddels 20) procent omzet. Omdat wij eind 2019 zijn verhuisd van een pand van 500 m² naar een pand van 900 m², kan bij ons geen vergelijking worden gemaakt. En dat maakt dat wij, in ieder geval tot nu toe, niet in aanmerking komen voor het steunpakket. Uiteraard volgen we, met hulp van onze accountant, de ontwikkelingen in de steunmaatregelen nauwgezet. Voorlopig zijn we echter volledig afhankelijk van onze leden.

We kunnen niet zonder uw hulp

Wij doen ons uiterste best u binnen de huidige omstandigheden zoveel mogelijk te bieden voor het bedrag dat u ons betaalt. In de vorige nieuwsbrieven leest u over de (gelukkig vele) mogelijkheden die u heeft om met onze hulp in beweging te blijven. Desondanks had u misschien, net als wij, liever op een andere manier inhoud gegeven aan uw abonnement. En misschien denkt u erover om uw abonnement (tijdelijk) op te zeggen. Wij begrijpen dat u daarover nadenkt, maar wij vragen u ook om uw begrip voor de mogelijke consequenties hiervan voor het centrum.

U zult het vaker hebben gehoord, en de woorden hebben door de vele herhaling misschien wat van hun kracht verloren, maar: we moeten dit samen doen. We moeten elkaar helpen door deze crisis heen te komen en de economie draaiende te houden. Zodat we straks weer gewoon naar onze sportschool kunnen, naar ons favoriete restaurant, naar de kerk.

Wij hopen dat iedereen beseft dat we dit niet alleen kunnen en dat we op uw steun kunnen blijven rekenen. Maar mocht u, bijvoorbeeld vanwege het verlies van een baan, moeite hebben met de kosten van het lidmaatschap, laat het ons dan weten. In een dergelijke situatie zijn we bereid het abonnement stop te zetten en denken daarover uiteraard graag met u mee. We moeten dit tenslotte samen doen. Zo vertelt ook Ingrid in haar verhaal hieronder.

Tot slot
 • Voor bewegen op therapeutische basis is het centrum vanaf deze week op de woensdag geopend tot 19.30 uur. Op de andere werkdagen kunt u een sessie inplannen tot 17.00 uur.
 • Zin in een kopje koffie na het therapeutisch bewegen? Loop even langs de koffiecorner voor een koffie-to-go! Een thee-to-go kan natuurlijk ook. :)
 • Voor het overzicht hierbij een lijstje van alles wat we u tot nu toe kunnen bieden:
  • Bewegen op therapeutische basis
  • Online groepslessen
  • Wandelen en/of hardlopen
  • Fysiotherapie
  • Leefstijlbegeleiding
  • Persoonlijke beweegprogramma's
  • Lenen van materialen
Ingrid vertelt

Als ik beweeg heb ik plezier en als ik plezier heb ben ik meestal aan het bewegen. Die twee dingen gaan bij mij hand in hand. Hallo, ik ben Ingrid Boers en ik sport nu 3 jaar bij Centrum voor Bewegen. En met – daar is het woord weer – veel plezier! Op het moment dat ik voor het eerst het centrum binnenliep, zat ik in de knoop met mijn werk en met mezelf. Terugkijkend kan ik zeggen dat bewegen echt helpt om uit zo’n dalletje te komen. Wat vond ik de eerste les Fit en Shape bij Helga eng! Al die pasjes en die grote enge spiegel. Maar de medesporters en onderlinge sfeer was leuk, dus even doorzetten Ingrid. En nu ben ik verslaafd aan die lessen!

Maar nu die nare pandemie en al die zware maatregelen, dus helaas even geen groepslessen. Gelukkig ben ik van nature een positief mens. Ik kijk dan ook de hele tijd naar wat wel kan. Een voorbeeld daarvan waren de kerstdagen. Het was niet mogelijk deze met mijn fijne familie door te brengen en gezamenlijk van het kerstdiner te genieten. Hoe vreemd vonden ze mijn voorstel om aan het begin van de maaltijd een uurtje digitaal bij elkaar te komen. Maar wat hebben we, al was het dan op afstand, van elkaars gezelschap genoten.

Ook op het gebied van bewegen zoek ik naar de mogelijkheden. En gelukkig zijn ze bij Centrum voor Bewegen ook zo positief ingesteld. Ook zij zijn steeds gericht op de dingen die nog wel kunnen. Zo bieden ze online lessen, lenen ze materialen en programma’s uit voor thuis, bewegen ze in kleine setting buiten (ja zelfs in de regen sporten is in de praktijk lang niet zo erg als het klinkt, geloof me) en is binnen 1-op-1 bewegen op therapeutische basis mogelijk. Tja, niet met het gezellige bakkie koffie achteraf, maar er is nog best veel wat je kunt doen en waar we samen wat leuks van maken. Ik maak er graag gebruik van! Als ik een tip mag geven: zoek contact en bespreek wat voor u mogelijk is of wat bij u past.

Ik hoop nog lang gebruik te kunnen maken van deze leuke sportschool, ook na de coronaperiode. Ik vind het dan ook belangrijk om mijn lidmaatschap door te laten lopen en contact te blijven houden. Zodat wanneer de deuren weer open mogen, ze ook nog open kúnnen. Ik hoop jullie dan allemaal weer te treffen en dan drinken we na het bewegen samen een bakje, oké?

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021