Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 16

Beste sporter,

 

Er is reden voor enige optimisme met betrekking tot de maatregelen. Hoewel de ziekenhuisbezetting steeds verder oploopt, heeft het kabinet eindelijk ingezien dat er meer belangen een rol spelen in de te nemen maatregelen en versoepelingen.

 

We zien nu dat er concreet inhoud gegeven wordt aan versoepelingen omtrent de sport. Gezien de openingskaart die is gepresenteerd, lijkt het daadwerkelijk te gaan gebeuren dat we de deuren voorzichtig kunnen opzetten voor alle leden, zij het nog met enige beperking in de vorm van een bepaald aantal mensen per vierkante meter. Hopelijk per 11 mei. Eindelijk!

 

Voor ons betekent dit dat we bezig zijn met de interne organisatie en het geven van inhoud aan het protocol zoals dat eerder met ons is gedeeld vanuit de branchevereniging. Want we willen het natuurlijk alleen veilig kunnen doen. Verder gaan we aan de slag om ons ledenaantal op de kortst mogelijke termijn weer op het niveau van voor de crisis te krijgen. Niet alleen om aan onze betalingsverplichtingen te kunnen gaan voldoen, maar vooral om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het oppakken of onderhouden van een actieve en gezonde leefstijl. Daarvoor zijn wij op deze aardbol!

Enkele leden aan het woord

Het duurt nu niet heel lang meer voordat het sportcentrum weer open mag. Hopen we. Want wat is het een zware tijd geweest voor het LECV, en dat is straks ook niet meteen voorbij. Het is niet makkelijk om te zien hoe een stel hardwerkende mensen tegenslag op tegenslag krijgt.

Wij zijn heel erg blij dat u, net als wij, heeft besloten uw abonnement door te laten lopen. Zonder u zou het centrum het nog moeilijker hebben gehad. Het LECV krijgt tenslotte geen overheidssteun, zoals werd uitgelegd in een eerdere nieuwsbrief. En ze zijn veel leden kwijtgeraakt, die ze na heropening ook niet meteen weer terug hebben.

Om iets van het verlies te helpen compenseren, zijn we in februari gestart met een doneeractie. Er zijn al mooie donaties binnengekomen en voorlopig blijven alle (kleine) bijdragen meer dan welkom. Mocht u iets extra's willen en kunnen betekenen voor het LECV, dan vindt u hier de pagina.

Marc, Erik en Anneke

Wist u dat...

...slapen net zo belangrijk is als eten? Vorige week vertelden we over de invloed van schermen vlak voordat je gaat slapen. Zo zijn er nog enkele factoren te noemen die meetellen in je slaapkwaliteit. Bijvoorbeeld het gebruik van cafeïne en alcohol, en het aanhouden van een regelmatig slaappatroon.

Door goed te slapen, krijgen je hersenen de kans zich te 'reinigen'. Ook verwerk je je emoties van de dag en sla je herinneringen op in je langetermijngeheugen. Zo weer je je tegen depressie, concentratieproblemen, beroertes en zelfs Alzheimer. Maar dat is niet alles: met een goede nachtrust ben je ook beter gewapend tegen virussen en verklein je de kans op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. We zullen hier nog wel eens iets dieper op ingaan, er valt zoveel over te vertellen!

Carin vertelt over een nieuwe leefstijlinterventie

Zoals jullie weten heeft Geert altijd een hoofd vol ideeën. In mij vindt hij een partner in crime. Ik ben Carin de Hoog, projectleider en leefstijlcoach. Samen hebben Geert en ik in drie weken tijd een voorstel geschreven voor een innovatiesubsidie. Onlangs heeft deze aanvraag een eerste, goede beoordeling gekregen! Nu hopen dat we in juni de subsidie krijgen. Wat gebeurt er daarna?

We starten in Veenendaal met een nieuwe leefstijlinterventie. In dit tweejarige programma gaan mensen eerst lekker aan de slag met bewegen en leren ze meer over gezonde voeding. Daarna volgt een traject waarin ze zich stap voor stap bewuster worden van leefstijldoelen en meer regie krijgen over hun voortgang. De groep krijgt extra steun van de gemeente op gebieden die een remmende werking kunnen hebben op leefstijlverandering, zoals geld- of werkproblemen. Ken je iemand die misschien interesse heeft in deze interventie? Schakel even met Helga of Geert!

Na de start in Veenendaal is het de bedoeling om de leefstijlinterventie in de hele regio uit te rollen. Heb jij ook een hoofd vol leefstijlideeën? Geert en ik staan altijd open voor samenwerking. Ik heb een bedrijf waarmee ik projectleiding uitvoer voor organisaties op leefstijlgebied. En verder hoop ik je te motiveren om af en toe een eigen leefstijldoel op scherp te zetten. Kijk eens op www.sterkinleefstijl.nl voor inspiratie en ga aan de slag met een e-learning, wandeling of coaching!

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021