Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 14

Beste sporter,

 

Ik denk dat we allemaal wel merken dat er maatschappelijk steeds meer verontwaardiging ontstaat over de wijze waarop er perspectief wordt geboden aan u als sporter en ons als ondernemer. Deze week werd bekend dat zelfs de veiligheidsregio’s aandringen op opening van sectoren omtrent de versoepelingen, en op het terug in beeld brengen van de routekaart. Vooral dat laatste betekent voor ons een lichtpuntje, omdat sport in de routekaart een belangrijke plaats inneemt. We wachten aankomende week met spanning af. We laten het u weten wanneer we vanuit NL Actief meer en concrete informatie krijgen

 

Geert

Nieuwsbrief in een nieuw jasje

Zoals u ziet heeft de nieuwsbrief een nieuw gezicht. We ondervonden vrij veel problemen met het samenstellen en versturen van de nieuwsbrief en zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Dit nieuwe format werkt een stuk gemakkelijker en biedt ons meer mogelijkheden.

Het kan zijn dat u zich eerder heeft uitgeschreven voor de nieuwsbrief, maar nu toch deze brief ontvangt. U kunt zich in dat geval opnieuw uitschrijven via de knop bovenaan.

We verdelen Bootcamp in 2 groepen

Vorige week vertelden we over de bootcamples van de dinsdagavond. Inmiddels zijn we - zeker met het oog op de actuele coronaregels - met te veel deelnemers voor één groep. We hebben daarom besloten een groep toe te voegen voor 'beginners'.

 

Bootcamp 'light' begint op 20 april

In deze groep doen we het wat rustiger aan. In plaats van joggen/hardlopen gaan we wandelen, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. De les duurt een uur en begint om 17.30 uur vanaf de Slaperdijk. We starten op 20 april, op voorwaarde dat er voldoende deelnemers zijn. Aanmelden kan via marco@lecv.nl.

 

De oorspronkelijke groep zit helaas vol

Dit is de groep van 18.30 tot 19.30 uur. Voor deze groep kunt u zich op dit moment niet meer aanmelden. We laten het weten als er weer ruimte voor is.

Oeps, kleine correctie

In de vorige nieuwsbrief noemden we per ongeluk twee tijden voor de start van hardlopen op maandagmiddag. Voor de duidelijkheid: het hardlopen begint om 16.30 uur vanaf het sportcentrum!

Centrum voor Bewegen goes international!

Nee, het is geen verlate 1 aprilgrap. Afgelopen zaterdag hadden we in de spinningles een deelnemer uit Roemenië! En dat was best nog even een uitdaging, want de instructie moest opeens ook deels in het Engels en we hadden niet meteen alle sporttermen paraat. Maar met wat hulp van Google is het helemaal goedgekomen en zijn we er klaar voor om Radu vaker te ontvangen!

Wist u dat...

… we jaarlijks ruim 30 miljard euro zouden besparen op de zorgkosten als alle Nederlanders wekelijks krachtoefeningen deden voor alle grote spiergroepen?

 

Alle spieren bij elkaar zorgen voor de stabiliteit van ons lichaam. Ongeveer 75 procent van de volwassen Nederlanders heeft geregeld last van de (onder)rug. Dergelijke klachten kun je voorkomen door met regelmaat spierversterkende oefeningen te doen.

 

Meer weten of advies? Mail naar marco@lecv.nl.

Tot slot...

Deze week maakt Rob zijn verhaal over de verbouwing en verhuizing naar de Kerkewijk af.

 

En toen was het tijd voor de verhuizing van de Plesmanstraat naar de Kerkewijk. Op woensdag 6 november 2019 werd voor de laatste keer de deur gesloten; het inpakken kon beginnen. Op maandag 11 november moest de nieuwe locatie al open, dus we hadden een paar drukke dagen voor de boeg. 

 

Er was een grote trailer geregeld om alle apparaten te kunnen verhuizen. Zelf reed ik met het busje van Geert, met een aanhangwagen erachter, om de wat kleinere spullen te vervoeren. Alle fitnessapparaten werden op pallets geplaatst en met een pompwagen in de vrachtwagen geladen. Dat was niet gemakkelijk; de apparaten waren niet alleen erg zwaar, maar hadden ook nog eens allemaal verschillende maten.

 

Na een paar dagen laden en lossen, waarbij we aan de Kerkewijk zelfs een raam hadden verwijderd om de grotere apparaten binnen te krijgen, waren uiteindelijk alle spullen op de nieuwe locatie aangekomen.

 

Nu moest alles op de juiste plek worden gezet: de fitnessapparaten in de zaal en aan de wanden, de spinningfietsen in de groepsleszaal en het meubilair in de verschillende kantoren, vergaderkamers en de massageruimte.

 

Nog enkele zeer vermoeiende dagen verder waren we dan eindelijk klaar voor de opening van de nieuwe locatie! Dat betekende echter niet dat er niets meer te doen was in het sportcentrum. De maanden erna was er nog genoeg nazorg van de verbouwing en verhuizing. En ook daarna kan ik me nog altijd prima bezighouden met allerlei (onderhouds)klusjes, die nooit opraken!

Rob, heel veel dank!

Van verschillende kanten hebben wij heel leuke opmerkingen gekregen over het verhaal dat Rob de afgelopen weken met ons heeft gedeeld. Het zal u duidelijk zijn dat organisaties als Centrum voor Bewegen, waarbij de gedachte achter ondernemen het helpen van mensen is, geen bestaansrecht hebben zonder de vaak onvoorwaardelijke hulp van vrijwilligers. Dat gaat zeker ook op voor Centrum voor Bewegen. In dit specifieke geval bedanken we Rob zeer voor de vele uren vrije tijd die hij ons tijdens de verbouwing en verhuizing gegeven heeft.

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021