Afmelden    |    Bekijk online
Nieuwsbrief week 15

Beste sporter,

 

Er is een datum gegeven, maar dan wel met garantie tot de deur! In de laatste persconferentie is aangegeven dat we op 11 mei de deuren weer mogen openen voor fitness. De exacte voorwaarden hiervoor zijn echter nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is, laten we u dat weten. Het positieve nieuws is in ieder geval dat we nu kunnen toewerken naar openstelling van het centrum voor iedereen. Eindelijk!

De groepsles op de woensdagavond is vervallen

Eerder gaven we de online core stability-les op de woensdagavond om 19.30 uur. De laatste tijd waren er (bijna) geen deelnemers en daarom hebben we besloten deze les voorlopig te laten vervallen. Wanneer we open mogen, kijken we of er weer wat meer animo voor de woensdag komt. In de tussentijd gaan de core stability- en spinninglessen op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag gewoon door!

Recept van de maand
Wist u dat...

...schermgebruik in de avond de nachtrust verstoort? Wanneer het donker wordt, maakt ons lichaam melatonine aan. Dit slaaphormoon helpt je slaperig te worden en zo makkelijker in slaap te vallen. Als je naar schermen kijkt, komt er veel licht (blauw licht) in je ogen en dat remt de aanmaak van melatonine. Met als gevolg dat je moeilijker in slaap valt of 's nachts wakker wordt.

Probeer daarom het schermgebruik 's avonds te verminderen, of het blauwe licht uit te schakelen. Op veel apparaten kun je het blauwe licht gewoon via de instellingen uitzetten, of een filterapp installeren. Slaap lekker!

Helga stelt zich voor: "Ik word gymjuf!"

Zodra ik kon lopen, stond ik meer op mijn kop dan op mijn voeten. Mijn ouders besloten me daarom naar een gymclub te sturen. Een goede keuze, zo bleek later: tot mijn 22e heb ik geturnd en op mijn 17e besloot ik te gaan studeren aan de Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Zwolle.

Nadat ik een jaar op het Ulenhof College had gewerkt (in een vakgroep met 6 mannen!), wist ik waar ik vanaf dat moment wilde werken.

Als gevolg van zuurstofgebrek tijdens haar geboorte had een nichtje van mij diverse lichamelijke beperkingen. Ik was vaak met haar mee geweest naar haar revalidatie en deze bezoekjes deden me realiseren dat ik wilde lesgeven aan kinderen met een lichamelijke beperking. Wat een mogelijkheden om te bewegen zijn er nog, als je maar kijkt naar wat er nog wel kan!

Na 8 jaar wilde ik wat dichter bij huis werken. De daaropvolgende 8 jaar gaf ik op het CLV les aan klassen van alle leerjaren.

In 2007 ging ik de grootste uitdaging in mijn loopbaan aan: samen met Geert een eigen bedrijf starten! Dagelijks bezig zijn met onze gezamenlijke passie: mensen helpen fitter en gezonder te worden. Uit gesprekken met sporters bleek dat velen zich, ondanks het regelmatige sporten, niet fit en gezond voelden. Stress, slapeloosheid, ongezonde voeding, spanning en gebrek aan energie.

Ook ikzelf heb, naast mijn mooie jaren van lesgeven, mindere periodes gekend. Op zowel mentaal als lichamelijk gebied. Van een eetstoornis in mijn puberteit, tot diverse depressies, tot een PTSS. Hoewel het een uitdaging blijft, heb ik in de loop der jaren een manier gevonden om met deze kwesties om te gaan.

Met mijn persoonlijke ‘rugzakje’ wilde ik anderen helpen. Ik volgde een post hbo-opleiding voor leefstijlcoaching en begon 2 jaar geleden mijn eigen praktijk: Praktijk voor je Leefstijl. In mijn werk heb ik ook altijd een echte rugzak bij me. Elke dag doe ik nieuwe ervaringen op, die ik met me meedraag, waar ik ook ga of sta. Het mooie van leefstijlcoaching is dat leefstijlverbetering erg persoonlijk en dus heel verschillend is.

Inmiddels begeleid ik al 120 mensen die meedoen aan het 2-jarige programma GLI, een traject voor mensen met ofwel een BMI tussen 25 en 30, met een verhoogd gezondheidsrisico, ofwel een BMI vanaf 30. Als je gemotiveerd bent om gedurende minimaal 2 jaar actief je leefstijl te verbeteren, wordt het traject volledig vergoed.

Ik zou het geweldig vinden als mijn verhaal u inspireert, of als ik u kan helpen!

Groetjes,

Helga Maatkamp-van Dijk

Leefstijlexpertisecentrum Veenendaal
Kerkewijk 31 k, Veenendaal
Facebook Twitter Instagram
Copyright LECV    |    2021